A anticipat ATENTATUL de la Târgu Secuiesc! La ce să ne mai aşteptăm

Sabina Elena

Sabina Elena, fata cu betinta tricolora din Covasna, a declarat pentru CANCAN.ro ca primeste in continuare amenintari de la diversi indivizi, insa spera ca lcururile se vor redresa. Fata a fost socata cand a aflat de atentatul terorist, dar se astepta.

Sabina Elena, eleva a liceului „Korosi Csoma Sandor” din Covasna, a primit, in urma cu doi ani, amenintari, dupa ce a venit la ore de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni cu o bentiţă cu tricolorul. Situatia in Covasna nu s-a schimbat nici acum si, mai mult,  iar chiar de Ziua Romaniei, un barbat a vrut sa ucida zeci de oameni cu o bomba.

Ziua României

Teroristul facea parte dintr-una din cele mai active organizatii ce contesta tratatul de la Trianon si care militeaza pentru refacerea Ungariei Mari. Teroristul a fost retinut de ofiterii DIICOT, pe care il monitorizau inca din luna august. El face parte din gruparea numita „64 de comitate”.

Sabina Elena considera ca aceste lucruri se intampla din cauza politicienilor. „Sunt socata, cand va spuneam ce am patit la scoala cu ei … Eu si acum primesc amenintari sub forma de gluma. Mai vad o problema foarte delicata, anume politicienii care ii protejeaza aici pe ei (extremistii), care si fac legile. „, a declarat Sabina Elena.

Tanara, acum in varsta de 17 ani, sustine ca in Covasna se vorbeste maghiara, iar institutiile statului roman limba de baza nu este romana, ci maghiara. Sabina Elena sustine ca acest lucru se poate verifica.„Nu imi este frica de ce se putea intampla, ma gandesc ce se va intampla daca nu se are grija si mare atentie cu clasa politica din institutiile statului, unde ar trebui obligatoriu sa se predea limba romana. Scoala noastra este impartita pe sectiile romana si maghiara. Sunt ingrijorata de clasa politica din zona mea, pentru ca sunt toti UDMR si manevrati din Ungaria. In Covasna, multi politicieni nu respecta constitutia Romaniei, aici se vorbeste maghiara chiar si in institutiile statului. As dori sa se faca controale severe in aceste institutii! Acestia arboreaza alte steaguri si placuţe in maghiara.”, a mai spus Sabina Elena.

Mai mult, ea consideră că ne-am putea aştepta la alte evenimente dramatice dacă nu se iau măsuri pentru detensionarea relaţiilor din români şi maghiari.