Adela, sfaturi in sex si iubire

Scrisoare

Dragă Adela,

Bună, Adela! Am 30 de ani şi soţul are 37 de ani. Suntem împreună de 13 ani, căsătoriţi de 7 ani şi am o problemă. El vrea, pe lângă sexul normal, să facă şi sex oral, ceea ce eu nu vreau. Consider că într-o căsnicie nu este normal aşa ceva. Ce mă sfătuieşti?

Draga mea,

Vorbeşti de parcă soţul tău nici nu-şi pune problema să-ţi ofere şi ţie aceeaşi plăcere şi îţi cere doar ţie să i-o oferi. Sau poate, dacă a încercat, nu s-a ridicat la înălţimea aşteptărilor tale şi ţi-a oferit o experienţă pe care nu mai vrei s-o repeţi? Sexul oral nu are legătură cu o căsnicie normală, ci cu relaţia voastră intimă, pur şi simplu. Dacă un bărbat însurat vrea neapărat sex oral, îl poate obţine de la o amantă sau chiar de la o prostituată. Faptul că insistă să-l aibă de la tine arată că ţine la această relaţie a voastră – lucru care ar trebui să te bucure. Până la urmă, nu-i mare lucru. Te gândeşti la ce anume te deranjează şi găseşti soluţii pentru a depăşi acea problemă. Spre exemplu, dacă te deranjează gândul că acea zonă nu e suficient de curată, încearcă prima oară în timpul unui duş romantic, cu lumânări parfumate şi spumă din belşug. Şi neapărat, cere-i să-ţi întoarcă favoarea! Până la urmă, o femeie este atât de dezinhibată cât îşi permite să fie.

Dragă Adela,

Numele meu este Adrian şi am 29 de ani. Singura problemă, nu este gravă, recunosc, dar totusi mă macină, este că de foarte multă vreme nu am mai avut nici o relaţie serioasă, stabilă. Au fost doar încercări eşuate, rateuri etc. Din păcate, am avut parte în trecut de două relaţii serioase, dar sunt de domeniul trecutului. Revenind… sincer nu stiu ce să fac. În tot acest timp am încercat să cunosc tipe noi, am intrat în cercuri necunoscute, dar degeaba… Eu tot singur am rămas. Mai mult, observ la mine că mi-am pierdut şi încrederea în propriile puteri. Cum mă pot schimba în bine? Ce este de făcut în cazul meu ? Îţi multumesc şi sper că mă vei ajuta cu sfaturi utile.

Dragă Adrian,

Dacă ai şti câte femei sunt singure şi îşi caută iubiţi! Imposibil să nu întâlneşti una care să-ţi fie pe plac. În disperare de cauză, poţi să faci ca-n filmele americane: creează-ţi profiluri pe site-uri de dating online, chiar şi în altă ţară. Şi dacă nu o găseşti imediat pe aleasa inimii tale, măcar capeţi experienţă. E şi asta o etapă necesară în viaţa unui bărbat. Gândeşte-te cum ar fi fost să o găseşti din prima. Ai fi fost şi tu în rândul miilor de bărbaţi care, în adâncul inimilor lor, consideră că “nu s-au distrat destul în viaţă”. Profită de aceste relaţii trecătoare, ele te vor ajuta ca, atunci când simţi că a venit momentul, să nu mai ai gânduri ascunse. Părerea mea este că trebuie să te relaxezi. Cu cât eşti mai înverşunat în căutarea ta, cu atât te îndepărtezi mai mult de scop. Dragostea nu vine la comandă. Dar dacă te bucuri pur şi simplu de viaţa ta, te trezeşti la un moment dat că dă buzna peste tine!

Dragă Adela,

Mă numesc Adriana. Am întâlnit un băiat şi am petrecut o zi minunată împreună. Am început să comunicăm, să ne scriem pe Facebook. Ideea e că după două săptămâni, în care am vorbit zi de zi, nu mai scrie. Ultimul mesaj a rămas fără răspuns şi din cauza asta am încetat şi eu să-i mai scriu. M-am gândit că e mai bine să-i las spaţiu în cazul în care s-a plictisit, dar, cu cât încerc mai mult să nu-i mai scriu, cu atât mi-e mai greu şi mai dor. Nu ştiu dacă ar trebui să lupt cumva pentru ce simt sau să-l las pur şi simpu în pace…

Dragă Adriana,

Mă tem că ai transformat în iubirea vieţii tale un flirt nevinovat. Cine ştie care-i situaţia lui, de fapt? Poate are prietenă, poate e însurat, poate are şi copii! Ce ştii tu despre el? A avut un moment în care s-a simţit bine cu tine, crezând că nu trebuie să ofere nimic în schimb. Poate i-ai dat impresia că eşti relaxată, că se poate distra bine cu tine, când tu de fapt îţi doreai cu disperare să-ţi găseşti un iubit. Din moment ce nu mai dă nici un semn, nu prea mai ai ce să-i faci. Mai devreme sau mai târziu se va întoarce şi-ţi va da o explicaţie – de regulă atunci când tu nici nu te mai aştepţi. Chiar dacă acum ţi-e greu şi suferi, va trebui să-ţi găseşti puterea să renunţi la el. Doar nu vrei să ai lângă tine pe cineva care îşi doreşte în taină să fie în altă parte, nu? Lasă-l să-şi vadă de viaţa lui şi fă şi tu acelaşi lucru. Dar pe viitor va trebui să ai grijă să nu te mai ataşezi aşa de repede. Lucrează asupra stării tale de încredere în tine şi independenţă.