Adela vă sfătuiește în sex și iubire. ”Am știut că el este despărțit de nevasta lui și că are un copil, dar am aflat că ea e din nou gravidă”

Adela

De când lumea si pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Eu sunt cu un băiat de aproape un an și eu am știut că el este despărțit de nevasta lui și că are un copil. După aceea, am aflat că ea era din nou gravidă și acum are încă o fetiță. Ei au avut niște probleme în familie foarte grave și părinții lui nu o mai vroiau și, din câte am înțeles, ea stă la el și la părinții lui acasă cu copiii. El, acum, e plecat până în România, că mama lui are probleme foarte grave. Îl simt rece, nu mai vorbește cu mine la telefon mereu și nici mult si a mai fost plecat în România, dar era diferit. Nu mai înțeleg nimic. Noi stăm în Italia și toata familia lui știe de noi, până și nevasta sau fosta nevastă și familia ei știu de noi. Nu știu ce să cred și ce să fac. El îmi zice că nu vrea să mă lase. Dă-mi un sfat…

Adela răspunde:

Draga mea,

Tu cum ai reacţionat când ai auzit că de fapt nu e despărţit şi mai are încă un copil? Normal ar fi trebuit să te superi foarte tare şi să nu accepţi să-l vezi până când nu clarifică situaţia. Dacă a devenit distant şi tu te milogeşti de el, să nu te miri dacă va continua să facă figuri. Cu cât te vede mai slabă şi mai dependentă de el, cu atât mai puternic se crede. Lasă-l cu familia lui iar tu vezi-ţi de treaba ta. Ce rost are să-ţi pui speranţe într-un bărbat care e legat de mâini şi de picioare? În situaţia lui, chiar dacă toată lumea ştie de tine, tot cu nevasta or să ţină toţi. Toată lumea îl pisează la cap că are copii şi trebuie să aibă grijă de ei. Ce poţi să-i faci? Doar nu vrei să-i ai pe conştiinţă, să vină să-ţi reproşeze ţie mai târziu că i-ai lăsat fără tată. Aţi trăit nişte momente frumoase împreună – atâtea câte au fost – dar aşa nu se mai poate. În timpul în care tu stai cu gândul la el, poate pierzi ocazia de a te întâlni cu altcineva, care poate e liber şi ai putea fi şi tu fericită. N-ai vrea şi tu să ai familia ta, copiii tăi fără complicaţii? Te sfătuiesc să fii mai mândră şi să ai mai multă încredere în tine. Meriţi şi tu să ai o viaţă completă şi armonioasă, de ce să te mulţumeşti numai cu firimituri?