Adela vă sfătuiește în sex și iubire. ”Când facem dragoste, mă gândesc că nu mă iubește”

Roxana Liber

De când lumea si pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

Dragă Adela,

Mă numesc Roxana și am o problemă foarte mare cu partenerul meu. Suntem împreună de un an și jumatate sub același acoperiș, cu toate că ne cunoaștem de 4 ani, și nu a mers bine deloc. Eu am tot insistat să tragem de relație pentru că îl iubesc foarte mult. OK, să lăsăm partea asta… El este un bărbat foarte inchis, are un caracter foarte puternic, nu-mi dă de înțeles că eu sunt femeia vieții lui și atunci eu nu mă simt împlinită cu el la pat. Mă frământă mereu alte chestii legate de suflet. În momentul când facem dragoste, mă gândesc că nu mă iubește, că sta cu mine doar așa să nu fie singur. În trecut, când l-am cunoscut, la începutul anului 2012, ne-am văzut de câteva ori. El se folosea de mine, adica faceam sex și gata. De atunci, tot cu impresia asta am rămas, că se folosește de mine. Țin să spun că am 25 de ani, el are 38. Am un copil din prima relație în care probleme la pat nu am avut. Dă-mi un sfat, te rog!

Adela răspunde:

Dragă Roxana,

Ceea ce povestești tu seamănă cu o lipsă de comunicare, nimic mai mult. Spui că nu te face să te simți împlinită, cu toate că totuși rămâne lângă tine. Pare genul de om care vorbește prin fapte, cu mai puține gesturi romantice. Dar, gândește-te: stă cu tine? Dorește să facă dragoste cu tine? Se poartă frumos cu copilul tău? Dacă răspunsurile la aceste întrebări sunt afirmative, poate că problema este doar una de percepție. Spui că te folosește ca să facă sex, dar un bărbat care nu te iubește, nu are chef să facă amor cu tine. Dacă ar avea nevoie doar de sex, poate că nu s-ar complica într-o relație cu o persoană care mai are și un copil din altă căsnicie. Ar putea merge la prostituate sau ar avea doar relații pasagere. Încearcă să îl înțelegi mai bine, să îl accepți așa cum e el – mai taciturn și fără romantisme. Și dacă totuși e om bun dar fără poezii, vino tu cu poeziile. Fă tu gesturile romantice, glumește cu el, învață-l să se deschidă și către acest domeniu. O femeie inteligentă obține ceea ce vrea de la bărbatul ei, mai ales dacă el a ales să rămână lângă ea.