Adela vă sfătuieşte în SEX şi IUBIRE: «Nu vreau să mor fără să ştiu cum e un orgasm»

Alexa

Dragă Adela, “Mă cheamă Alexa şi am 30 de ani. Am un iubit de mult timp, plănuim chiar să ne căsătorim şi să facem copii în curând. Până acum abia aşteptam lucrurile astea, însă am ceva pe suflet ce nu mă lasă să aştept viaţa împreună cu el. Deşi sexul cu el e bun, nu am avut niciodată orgasm. Doar m-am simţit… bine. Şi acum mă gândesc tot mai mult dacă nu ar trebui să iau mai serios în considerare problema asta. Că nu vreau să mor fără să ştiu cum e un orgasm adevărat. Ce mă sfătuieşti?”

Dragă Alexa,

Ai dreptate să te simţi aşa, ai tot dreptul să ai şi tu orgasm. Însă cauzele acestei probleme pot fi diferite. În primul rând, sunt mulţi bărbaţi care ejaculează înainte ca iubitele lor să aibă orgasm. Pur şi simplu, o femeie are nevoie de circa o jumătate de oră, uneori şi mai mult, pentru a ajunge la punctul culminant, pe când un bărbat termină şi în trei minute, uneori şi mai puţin! Aşadar, în primul rând, răspunde-ţi la această întrebare: are iubitul tău suficient de multă răbdare cu tine? Dacă nu, îl sfătuiesc să pună mai mult accentul pe preludiu, care ar face bine să includă şi sex oral. Un alt lucru care te‑ar putea ajuta să fii mai senzuală – în cazul în care asta ar fi problema – este să iei afrodiziace. De la ciocolată până la lăptişor de matcă, nu rata nici unul! Şi relaxează- te…

Dragă Adela,

“Eu sunt Cristian şi am 21 de ani. Nu am făcut niciodată sex. Cred că problema mea e timiditatea. Asta e bine? E rău să fii timid? Ce aş putea să fac pentru a reuşi să scap de povara virginităţii? Prietenii mei au mult mai multă experienţă şi îmi doresc şi eu să fiu la fel ca ei…”

Dragă Cristian,

Din moment ce timiditatea te face să fii nefericit, nu-i chiar aşa de bună, ce zici? Pe de altă parte, să ştii că sunt multe fete care îi preferă pe băieţii timizi faţă de cei care îşi dau aere de mari cunoscători. Prin urmare, timiditatea are şi avantaje de care te poţi bucura. Mai este încă un aspect: şi fetele vor să aibă experienţe sexuale, nu doar băieţii. Deci, dacă vei reuşi să te împrieteneşti măcar cu una, şansele să ajungeţi la momentul mult aşteptat sunt foarte mari. Aşadar, ce ai de făcut este să-ţi iei inima-n dinţi şi să te apropii de fetele careţi plac. Nu neapărat cu gândul să ajungeţi în pat. Doar aşa, pur şi simplu. Obişnuieşte-te să le asculţi, să le cunoşti. Poate eşti prea încrâncenat cu gândul la sex. Lasă lucrurile să vină de la sine, o să fie mult mai bine decât dacă te iei după experienţele cu care se laudă prietenii tăi.

Dragă Adela,

“Sunt Mădălina şi am 28 de ani. Sunt căsătorită de doi ani şi am început să întâmpin tot felul de nemulţumiri. Spre exemplu, partidele de amor s-au rărit, îmi mai aruncă reproşuri privind greutatea, modul în care mă îngrijesc, parcă îmi caută nod în papură. Copii nu avem, dar are mereu pretenţii în vreme ce nici el nu e vreun prinţ. Cum să răspund la astfel de reproşuri? M-am săturat să tac… Mulţumesc!”

Dragă Mădălina,

Tu şi soţul tău sunteţi într-un moment în care ajung majoritatea cuplurilor, după un anumit timp de convieţuire. Este nevoie de multă răbdare, inteligenţă şi chiar simţul umorului pentru a vă adapta. Pentru că niciodată nu va mai fi ca la început. În primul rând, n-o lua chiar personal. Dacă îţi face reproşuri, poţi şi tu să-i răspunzi la fel, dar mai glumeţ. Umorul dezarmează întotdeauna. Cu cât te vede mai ofticată, cu atât va fi mai înverşunat. Aşadar, râzi de el şi cu el. Ai mari şanse să depăşeşti momentele tensionate. Pe de altă parte, dacă te apuci de un pic de mişcare şi dai mai multă atenţie gătelii, îl faci să intre la idei. De frică să n-ai pe altcineva, s-ar putea să înceapă şi el să se poarte mai frumos. Sau, de ce nu, dacă zici că nici el nu e vreun prinţ, luaţi-vă împreună un abonament la sală. Poate fi începutul unei perioade frumoase în viaţa voastră.