Adela vă sfătuiește în sex și iubire. ”Soţia mea nu mai vrea să facem dragoste decât o dată la o lună sau mai mult. Îmi vine să divorţez. Ce să fac?”

Tanara sex baie2

De când lumea şi pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Dragă Adela,

Am şi eu o problemă. Soţia mea nu mai vrea să facem dragoste decât o dată la o lună sau mai mult, înainte nu era aşa, făceam des, nu mă mai lasă să o mângâi, nu vrea nici un preludiu. Sincer nu pot să îmi dau seama de ce e aşa. Îmi vine să divorţez, menţionez că avem vârsta de 45 de ani. Mulţumesc şi aştept un răspuns.

Adela răspunde:

Dragul meu,

45 de ani este o vârstă delicată, atât pentru ea cât și pentru tine. Hormonii și-au schimbat prioritățile și nu mai e ca acum zece ani. Poate că soția ta suferă de un deficit de hormoni estrogeni, și atunci i-ar fi de ajutor să ronțăie zilnic semințe de anason, fenicul și cardamom, sau să le pună în mâncăruri, drept condimente. Ar fi bine să consulte un medic sau un fitoterapeut, să-i prescrie o rețetă. Nu cred că ar fi o ideea bună să divorțezi acum. Fără supărare, dar ar fi o dovadă de egoism din partea ta. Ca și cum ai ținut-o cât a fost bună, iar când n-a mai ”funcționat”, ai aruncat-o, ca pe un obiect nefolositor. Păi, asta-i iubire?! Poate că nici tu nu mai ești cum erai, cine știe. Ai încercat să vorbești cu ea, să afli și cum se vede de la ea? În cuplu, întotdeauna problemele se împart la doi. E imposibil să fie vinovat doar unul dintre cei doi. Prin urmare, fiecare dintre voi să facă toate eforturile pentru mai bine. Sau poate că soției tale îi lipsește o doză de atenție și romatism din partea ta. O asculți când vorbește? Ți se pare interesant să stai pur și simplu cu ea, să o ajuți la unele treburi sau să o scoți la o plimbare? De când n-ați mai fost la un spectacol, la un concert, de când n-ați mai râs împreună? S-ar putea să fie suficientă o revigorare a relației voastre pe acest nivel, pentru ca soția ta să reacționeze amoros cât se poate de natural.