Alocaţiile pentru copii, stabilite la 700 de lei. Dar sunt câteva condiţii

Alocatii1

Camera Deputaţilor a luat miercuri o decizie importantă în privința alocațiile pentru copii‎. Pe ordinea de zi se afla un proiect de lege privind mărirea de aproape 10 ori a alocațiilor de stat. Votul este sub semnul întrebării, căci până acum, senatorii și deputații din comisii s-au opus.

CITESTE SI: INCREDIBIL! Ce a putut să găsească o femeie din Bucureşti în mezelurile cumpărate de soţul ei

Camera Deputaţilor dezbate, miercuri, un proiect de lege privind creşterea alocaţiilor de stat pentru toţi copiii la 700 de lei.

În prezent, copiii cu vârste de până la 2 ani sau până la 3 ani, în cazul celor cu handicap, primesc o alocaţie de 200 RON, iar cei cu vârste între 2 şi 18 ani beneficiază de o alocaţie de 84 de lei.

Totodată, pentru copiii cu handicap cu vârste cuprinse între 3 şi 18 ani s-a propus acordarea unei alocaţii lunare de 1000 de lei.

CITESTE SI: NASA admite: Un asteroid URIAŞ ne va lovi ca o bombă atomică

„În raport cu efectele pe care această propunere le va avea asupra celor peste 3.6 milioane de copii beneficiari, efectele financiare asupra bugetului de stat, estimate la 350 milioane de lei anual (cca. 0,05% din PIB), sunt deosebit de reduse, ele putând foarte uşor să fie acoperite printr-o mai bună colectare a veniturilor la acest buget”, arată iniţiatorii Liliana Mincă şi Ştefan Petru Dalca, în expunerea de motive.

CITESTE SI: Simona Gherghe dă CĂRŢILE pe FAŢĂ în privinţa relaţiei cu MĂRUŢĂ. RECUNOAŞTE TOT

Guvernul României a anunţat că nu susţine adoptarea acestei propuneri legislative în forma propusă, iar proiectul a fost respins şi în Comisia juridică de disciplină şi imunităţi, în cea pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi şi în cea pentru muncă şi protecţie socială.

Deputaţii vor dezbate miercuri proiectul de lege şi vor da un vot final pe această temă.

CITESTE SI: NICOLETA LUCIU, sechestrată în propria căsnicie: ce interdicţie a primit de la soţul ei