Am aflat cum au câştigat primii bani! Înainte de-a da cu nasul de celebritate, vedetele n-au fugit de munca de jos!

Vaida

Intrarea pe piaţa muncii s-a produs pentru unele dintre vedete cu mult înainte de primul job remunerat legal, în copilărie sau adolescenţă, când “ciupeau” câţiva lei pentru că-şi ajutau bunicii la muncile câmpului sau prin livadă. Altele au prestat în studenţie servicii aflate acum sub demnitatea lor, ca să strângă bani de vacanţă…

Andreea Esca a jucat într-un film când era în liceu

Andreea Esca a luat contact cu celebritatea înainte de bacalaureat: “Primii bani i-am câştigat în liceu, când am jucat în- tr-un film despre tinereţe regizat de Geo Saizescu. S-a făcut casting la liceu şi am prins şi eu un mic rol. Din banii primiţi mi-am luat o pereche de cercei cu strasuri, rotunzi, de la Eva”. Probabil că experienţa n-a încântat-o într-atât încât s-o apuce pe drumul actoriei, vedeta virând, cum bine ştim, către televiziune…

Costi Diţă a defilat costumat în vampir printr-un mare magazin

“La începutul facultăţii, încercam să profit de orice ocazie pentru a câştiga un ban cinstit. La un moment dat, ni s-a propus mie şi câtorva colegi să facem un moment artistic în cadrul unui eveniment, într-un mare magazin din Bucureşti. N-am pus multe întrebări, nişte bănuţi în plus nu stricau. În ziua evenimentului, am descoperit că nu era chiar un moment artistic: trebuia să mă costumez şi să mă machiez în vampir, să fiu Dracula, tatăl vampirilor, şi să împart pliante pentru o firmă… A fost o experienţă de neuitat…”, ne-a mărturisit actorul, azi faimos cu rolul lui Giani din “Las Fierbinţi”.

Liviu Vârciu s-a trezit cu bani în burduful acordeonului

Liviu Vârciu clar are muzica în sânge, iar perioada L.A. nu a fost doar o greşeală în drumul lui către televiziune. Iată ce ne-a povestit prezentatorul de la “Bravo, România!” despre primul său câştig: “Aveam 8 ani. Am cântat la acordeon nişte hore, iar oamenii mi-au pus bani în burduful instrumentului”.

Geanina Ilieş şi Iulia Vântur au defilat pe podium

Prezentatoarea “Fermei vedetelor” de la PRO TV şi ştirista Antenei au descoperit lumea modei la aceeaşi vârstă. “Primii bani i-am câştigat din modelling şi i-am folosit ca să le fac cinste prietenilor mei şi să iau mici cadouri pentru cei foarte apropiaţi”, ne-a mărturisit Iulia, completând că nu era foarte bine plătită, dar măcar avea bani de buzunar.

În schimb, Geanina Ilieş susţine că defilările pe podium au fost pentru ea mai mult decât satisfăcătoare din punct de vedere financiar: “Faptul că am cochetat cu modellingul m-a ajutat foarte mult. Câştigam destul de bine. În plus, făcând un pic pe manechinul, m-am obişnuit şi cu camera”.

CRBL lua marfă de la second-hand, o spăla, o cosea şi o vindea ca nouă

CRBL, pe numele său real Eduard Andreianu, a recurs la o mică înşelătorie ca să facă bani în adolescenţă. Juratul “Next Star” a povestit că obişnuia să cumpere pantofi sport de la second-hand, pe care-i spăla, îi cosea, îi recondiţiona şi apoi…“când se însera, ieşeam şi îi vindeam. Dacă ieşeam ziua, se vedea că nu erau noi, aşa că seara era cel mai bine”.

Cabral şi Cove au muncit pe şantier

Cabral a recunoscut că era nevoit să muncească în timpul liceului, în vacanţele de vară, dacă voia bani de excursii sau de hai­ne mai la modă, iar pentru asta a descărcat TIR-uri, a făcut pe paznicul de noapte la un anticariat sau a lucrat la vulcanizare. Dar înainte de asta, când era mai mititel, a mun­­cit… pe şantier!

“Am câştigat primii bani fiind ninja pe şantier. Aveau părinţii mei un prieten, Titi, şi omul îşi construia casa, iar eu m-am dus acolo să-l ajut pe post de ninja. Ce, nu ştiţi ce-i acela ninja de şantier? Păi, când ai nevoie pe un şantier de un cui, o cană de apă, un ciocan, carbid sau 27 de cărămizi… îl trimiţi pe ninja. Dacă ninja nu e destul de rapid… se transformă în ninja ciomăgit”, ne-a povestit vedeta PRO TV în stilul său inconfundabil.

Şi Cove a experimentat munca în construcţii, dar ceva mai târziu, în studenţie.“Am lucrat pe şantier într-o vacanţă de vară. Cu banii strânşi am plecat la mare”, ne-a mărturisit el.

Mantea a vândut fructe, Smiley – pepeni, Cruduţa – flori, iar Grig Chiroiu… câinele vecinilor!

Unele dintre vedete clar au stofă de comercianţi, iar dacă nu “făceau purici” la TV, puteau să-şi deschidă fără probleme magazine… alimentare. Smiley, de exemplu, a câştigat primii bani vânzând pepeni în piaţă, cu un văr de-al mamei lui. Cântăreţul a povestit la ProFM că se urca pe tarabă şi striga “Hai la pepeni, neamule!”.

“Păcătoasa” Antenei 1, Daniela Crudu, a vândut flori, tot la piaţă, pe la 14 ani, şi-şi aminteşte că primul ei câştig s-a dus pe un walkman. Andreea Mantea (Kanal D) a combinat comerţul cu… furtişagul: “Am făcut primii bani de pe urma vânzării fructelor pe care le culegeam din curtea bunicii şi le vindeam fără ca ea să ştie. Cu ce câştigam îmi luam caramele”.

Grig Chiroiu, din serialul “Trăsniţii” (Prima TV), a fost poate cel mai inventiv: pe la 5-6 ani, a luat câinele vecinilor şi l-a vândut, ca să-şi cumpere gumă de mestecat şi suc. Când a descoperit mama lui ce-a făcut, l-a pus să recupereze căţelul…

Andra: primul premiu i-a adus şi primii bani, la… 7 ani!

Andra e norocoasă: chiar muzica, pasiunea ei cea mai mare, i-a băgat primii bani în buzunare! “Am debutat la 7 ani, la un concurs de muzică populară, şi am câştigat un premiu care m-a luat prin surprindere. Când mi-au spus să revin pe scenă, credeam că fac mişto de mine. Cu banii aceia am cumpărat cadouri pentru părinţii mei, pentru fraţii mei, pentru câteva rude dragi”, ne-a povestit juratul de la “Românii au talent”.

Mărgineanu a făcut speculă cu carabine din plastic

Ceva, ceva din Ardiles are Mihai Mărgineanu în sânge, dar nu la capitolul şutit din buzunare, ci la… valorificare. “În clasele primare, eram la Cercul de olărit al pionierilor, sub «bagheta» artistului plastic Vădan. Noi, copiii între 11 şi 13 ani, ne vindeam «lucrările» – scrumiere, statuete din lut şi alte drăcovenii – la târgul de vechituri. Pe lângă asta, mai făceam bani de pe urma unor carabine din plastic, pe care le procuram de la dom’ profesor cu 3 lei şi le vindeam cu 10 la şcoală”, ne-a povestit vedeta din “Las Fierbinţi”.