Am găsit în telefonul lui un mesaj de dragoste de la un… alt bărbat!

Amanta

De când lumea si pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Adela, specialista Libertatea în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Bună, numele meu este Maria-Ema și îți scriu pentru că am nevoie de un sfat. În 2013 eram singură și am cunoscut un bărbat. După un an, am aflat că e însurat de 10 ani, are 3 copii iar între timp, fosta amantă i-a mai făcut un copil. Și de parca asta nu era suficient, acum o lună am găsit în telefonul lui un mesaj de dragoste de la un… alt bărbat! Stiu, este o mare nebunie și probabil că cel mai sigur pentru mine este să stau departe de el, dar nu mă lasă sub nici o formă. Zi de zi mă caută, mă sună, mă urmarește când plec și când vin acasă, s-a mutat singur în apropiere de mine și nu spune decât să accept să mă căsătoresc cu el pentru că mă iubește și nu vrea să trăiască fără mine. Noi doi nu am avut niciodată nici măcar o relație adevarată, au fost doar certuri din cauza situației lui și am făcut tot ce am putut ca să fiu departe de viața asta ciudată a lui. Am o relație oficiala de 2 ani și urmează să mă căsătoresc. Problema mea imensa este faptul că pe acest individ îl iubesc enorm, cu cât mă chinui să îl resping cu atât îmi este dor de el mai mult si mai mult și nu pot să îl scot din gândurile mele și din viața mea. Te rog, sfătuiește-mă pe ce drum să merg. Simt că înnebunesc gândindu-mă mereu ce să fac.

Adela răspunde:

Dragă Maria-Ema,

Motivul pentru care bărbatul-problemă despre care povestești este înnebunit după tine este acela că realizează că te va pierde. Spui că urmează să te căsătorești și atunci el va rămâne în afara planurilor tale. De aceea este atât de pasional și te face să te gândești numai la el. Prin contrast, viitorul tău soț, care e liniștit ca urmare a faptului că e sigur că vei fi a lui, pare plictisitor. Dar nu te amăgi. Dacă i-ai da satisfacție fostului, ar face din nou ceea ce știe el cel mai bine: probleme. Chiar și dacă i-ai da o șansă, tot nu poți să-i ștergi trecutul zbuciumat. Pentru a reuși să nu te mai gândești la el, va trebui să dai dovadă de multă voință și să-l eviți. Schimbă-ți numărul de telefon, pleacă o perioadă în altă parte, la nevoie amenință-l că îl reclami la poliție. Fă tot posibilul să ai perioade cât mai lungi de timp în care să nu mai ai niciun contact cu el. Dependența emoțională pe care ți-o induce este la fel ca orice altă dependență. Se rezolvă cu multă răbdare și efort, dar cel mai important: cu abstinență. Evită-l cât mai mult, până când te vei obișnui să trăiești ca și cum n-ar exista.