Apare o nouă etichetă pentru energia electrică. Fiecare consumator o va primi în factură

bani4

ANRE a pus în dezbatere publică un nou regulament de etichetare a energiei electrice. Consumatorii finali vor şti mai multe despre energia electrică pe care o consumă, iar informaţiile vor fi trecute în facturi.

Consumatorii de energie electrică vor primi, în factură, mai multe informaţii despre energia electrică pe care o vor consuma, potrivit proiectului noului Regulament de etichetare a energiei electrice. Clienţii vor şti sursa de producere a energiei electrice, procentual din energia consumată (cât este energie hidro, cât este obţinută din cărbune, cât este din surse regenerabile, pe fiecare tip de regernerabile, etc), cât este energie produsă în România, şi cât este din import.

VREI UN BONUS de 1.000 de LEI? AGENŢIA DE PARIURI FORTUNA oferă cel mai mare BONUS DIN ROMÂNIA! IA-L ACUM!

Mai mult, eticheta de energie va cuprinde şi date referitoare la impactul energiei consumate asupra mediului. Vor apărea informaţii legate de cantitatea de emisii de dioxid de carbon aferentă fiecărui kWh consumat, dar şi cantităţile de deşeuri radioactive pentru fiecare kWh consumat.

Informaţiile din eticheta de energie vor fi valabile atât pentru energia pe care o livrează furnizorul dvs., dar şi pentru toată energia electrică livrată în România. Astfel, puteţi afla dacă energia pe care o consumaţi dvs acasă este mai „curată” , în comparaţie cu media naţională.

VREI UN BONUS de 1.000 de LEI? AGENŢIA DE PARIURI FORTUNA oferă cel mai mare BONUS DIN ROMÂNIA! IA-L ACUM!