Azi e ZIUA omului lui DUMNEZEU. Şerpii…

Serp1

În 17 martie, creştinii îi aduc recunoştinţă Sfântului Alexie, un exemplu de dragoste şi jertfă pentru Dumnezeu. În tradiţia populară, Alexie este considerat patron al vieţuitoarelor care iernează, în scorburi, sub pământ, pietre sau ape, şi care în această zi se trezesc la viaţă împreună cu toată natura.

CITESTE SI: ÎNFIORĂTOR! Iată cine construiește ARCA Apocalipsei. Bogații lumii se pregătesc de un cataclism?

Numit „omul lui Dumnezeu”, Sfântul Alexie nu impresionează prin scrierile sale, prin minuni ori tămăduiri miraculoase sau prin martiriu. Acest sfânt care a trăit în veacul al V-lea se distinge prin viaţa sa de jertfă iubitoare oferită în dar lui Dumnezeu. Biserica Ortodoxă îl prăznuieşte pe 17 martie, iar cea Romano-Catolică pe 17 iulie.

În tradiţia populară, Alexie este considerat patron al vieţuitoarelor care iernează în scorburi, sub pământ, pietre sau ape. În 17 martie, Alexie încălzeşte pământul pentru a elibera fiinţele care peste iarnă au hibernat şi tot el, la 14 septembrie, de Ziua Crucii, încuie pământul şi pune la adăpost vieţuitoarele.

CITESTE SI: A câstigat peste 35.000 de euro la PARIURI! A jucat un BILET BOMBĂ de cota 1006! Unde găseşti aceste BILETE de cote MARI

Aceste două sărbători populare corespund unor fenomene astrologice: echinocţiul de primăvară şi cel de toamnă. În tradiţia populară, această zi mai este numită şi Ziua Peştilor sau Ziua Şarpelui.

Citeşte mai departe AICI.

CITESTE SI: Soţul Andreei Marin, surprins la film cu o blondă sexy şi tatuată