Bărbatul care l-a abordat pe Iohannis la Sibiu este Faur Isaia, care l-a stropit pe Emil Constantinescu cu cerneală

Emil2

Incident în timpul vizitei preşedintelui Klaus Iohannis la Sibiu. Un bărbat a fost luat pe sus de SPP-işti pentru că voia să ajungă la şeful statului şi să-i dea un plic. Nu a apucat să facă prea mulţi paşi, pentru că ofiţerii s-au şi năspustit asupra lui. Bărbatul este Faur Isaia, cel care l-a stropit pe Emil Constantinescu cu cerneală în 2000, când era preşedinte.

Faur Isaia, cel care în 2000 l-a stropit cu cerneală pe fostul președinte Emil Constantinescu, a ieșit din mulțimea adunată în fața Primăriei Sibiu și i-a dat președintelui Iohannis un plic. „V-am mai dat un memoriu în urmă cu un un și nu s-a întâmplat nimic„, a spus acesta către Iohannis, transmite Agerpres.

Șeful statului s-a îndreptat spre el, a luat plicul și i-a dat asigurări că o să vadă despre ce este vorba.

Faur Isaia este cel care în 2000, trecând de cordoanele oamenilor de ordine, a ajuns în preajma fostului președinte Emil Constantinescu, aruncându-i acestuia cerneală pe față. În 2001, el i-a dat o scrisoare președintelui României de la acea dată, Ion Iliescu, cu ocazia vizitei pe care acesta a efectuat-o în județul Arad. Isaia i-a cerut atunci lui Iliescu și o audiență la Palatul Cotroceni.

În 2007, el a fost oprit, pe Dealul Patriarhiei, de jandarmi și polițiști în timp ce încerca să intre în perimetrul rezervat demnitarilor și să se apropie de președintele de la acea dată, Traian Băsescu. Faur Isaia a explicat că voia să-i transmită lui Băsescu mai multe scrisori cu sesizări.

El a fost protagonistul mai multor proteste inedite, în timpul cărora a ţinut să-şi facă publice nemulţimirile.