Bărbatul șantajat de Adrian Corduneanu, zis ”Beleaua”, este păzit non-stop!

Polițiștii au făcut scut în jurul bărbatului care a fost șantajat de Adrian Corduneanu, interlopul ieșean zis ”Beleaua”. Victima, martor cheie din dosar, a venit zilele trecute la muncă însoțit de doi agenți, care să-l păzească pe posibilul martor de vreo răzbunare a temutului clan.

Autoritățile au impus măsuri de securitate excepţionale în dosarul în care liderul interlop Adrian Corduneanu a fost arestat pentru şantaj. Omul despre care se presupune că ar fi fost şantajat de cel supranumit ”Beleaua” are parte de pază permanentă, scrie Ziarul de Iași.

Potrivit colegilor de la firma la care lucrează, acesta a venit la serviciu însoţit de doi poliţişti înarmaţi care au fost desemnaţi să îl protejeze. ”A venit la muncă însoţit de cei doi poliţişti care aveau pistoalele la vedere. A plecat pe teren cu tot cu cei doi poliţişti”, a declarat, pentru sursa citată, un angajat al firmei.

Potrivit colegilor săi, martorul nu ar fi fost perceput ca fiind abătut sau supărat în perioada în care procurorii spun că ar fi fost şantajat de clanul Corduneanu. „El se descurca destul de bine cu salarizarea, ridica în jur de 1.000 de euro pe lună. Nu l-am văzut să fie mâhnit până acum, se comporta la fel ca şi înainte”, a mai spus colegul.

Adrian Corduneanu, zis ”Beleaua”, se află în prezent în arest preventiv, el urmând să se prezinte din nou în faţa instanţei, zilele următoare, pentru judecarea contestaţiei.

”Beleaua”, săltat săptămâna trecută

Acuzat de şantaj, Corduneanu este cercetat într-un dosar deschis din oficiu, fiind interceptat în timp ce îl ameninţa pe un individ. Ulterior, victima a fost chemată la Poliţie, unde a oferit mai multe declaraţii în calitate de parte vătămată.

Corduneanu a fost ridicat de către poliţişti şi jandarmi sâmbătă după-amiază, iar asupra lui a fost găsită suma de 11.400 lei și alte bunuri şi telefoane, care au fost ridicate. Potrivit procurorilor, bărbatul șantajat ar fi fost contactat de Adrian Corduneanu în toamna anului trecut, cerându-i-se să redirecţioneze clienţi către o firmă deţinută de un acolit și ar fi fost constrâns să îi ofere lui Corduneanu 30.000 de lei şi 1.000 de euro.

El a descris poliţiştilor că a fost înţepat cu cuţitul în picior de interlop, dar şi lovit cu palmele şi ameninţat. Mesaje telefonice în care Corduneanu îl ameninţă pe individ că ”îi crapă capul“ au fost depuse la dosar.