Brexit: Casele de schimb de pe aeroporturile din UK au început să coteze lira la mai puţin de un euro

Brexit flag

Veşti proaste pentru cei plătiţi în lire sterline. Casele de schimb de pe aeroporturile din Marea Britanie au început luni să ofere rate de schimb de sub un euro pentru o liră, potrivit BBC. Cursul mediu la vânzare a ajuns la 99 de eurocenți, potrivit unui studiu FairFX citat de BBC, iar cea mai proastă rată de schimb găsită pe aeroporturile din UK este de 88 eurocenți pentru o liră, la un exchange din incinta aeroportului Southampton.

Cel mai bun curs din aeroporturi este de 1,06 euro pentru o liră, pe aeroportul Glasgow Prestwick. Cursul mediu oferit de casele de schimb din aeroproturile din UK pentru dolarul american este de 1,08 dolari pentru o liră, cu cel mai slab curs la 97 de cenţi, precizează BBC.

TITANUL PARIURILOR rupe tot: trei bilete mirifice de cote 84, 122 şi 1808! ORICINE le poate PARIA imediat. IA-LE ACUM!

„Casele de schimb care operează în aeroporturi sunt cunoscute pentru cele mai proaste cursuri oferite, deoarece încearcă să-şi maximizeze marjele de profit. Aceste case oferă azi rate de sub un euro pentru o liră, un curs şocant pentru mulţi. Din păcate, dacă lira va continua să se deprecieze, astfel de cursuri de schimb ar putea deveni noul normal în aeroporturi, unde casele de schimb profită de pe urma consumatorilor captivi – cei care pleacă în vacanţă sau călătoresc în interes de serviciu”, comentează directorul general al FairFX, Ian Strafford-Taylor, citat de BBC.

Marea majoritate a caselor de schimb din aeroporturile din Marea Britanie oferă în jur de un euro pentru o liră sterlină, în timp ce cursul din piaţa bancară a ajuns luni la 1,11 euro/liră. Şi dolarul SUA s-a scumpit în aeroporturile din Marea Britanie, rata medie de schimb fiind de sub 1,1 dolari/liră, faţă de un curs de 1,24 dolari/liră în piaţa interbancară.

VREI UN BONUS DE 1.000 DE LEI? AGENŢIA DE PARIURI FORTUNA OFERĂ CEL MAI MARE BONUS DIN ROMÂNIA! IA-L ACUM!

Lira sterlină s-a prăbuşit cu peste 15% din 23 iunie, ziua când 52% dintre britanici au votat, prin referendum, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Lira a suferit o nouă cădere în ultima săptămână, după ce premierul Theresa May a anunţat că va declanşa procedura de ieşire a ţării din UE pânâ la sfârşitul lunii martie a anului viitor.

Cursul de schimb pentru cei care călătoresc nu este singura veste proastă primită azi de britanici. Benzinarii din UK au şi ei scumpiri pentru următoarea perioadă, deoarece petrolul este cotat în dolari SUA.

Lira mai mică va afecta afacerile companiilor din România care exportă bunuri şi servicii în Marea Britanie, precum şi valoarea lirelor aduse în ţară de românii care trăiesc sau muncesc acolo şi vin în vizită sau trimit bani acasă.

ROMANII au inceput sa se lase de MUNCA pe CAPETE! AU gasit SCHEMA prin care fac bani pe RUPTE! FA-TI CONT acum!