Ce frumos s-a îmbrăcat Andra de Ziua Universală a Iei 2016. A spus de ce îi place să poarte ie

Andra ie

Vineri, 24 iunie, este Ziua Universală a Iei, cămașa tradițională, oriunde pe planetă. Iar popularitatea iei românești a crescut atât de mult, încât vedetele de la noi sau de la ei au început să o poarte ca ținută în tendințe.

Astăzi, unele dintre vedetele de la noi s-au îmbrăcat în ii și s-au fotografiat pentru rețelele de socializare. Una dintre ele și Andra. Cântăreața a îmbrăcată o ie frumos colorată, s-a pozat și a publicat imaginea pe o rețea de socializare. ”Iubesc și port cu mândrie ie!”, a scris Andra. Fanii au copleșit-o cu mesaje admirative, atât pentru ținută, cât mai ales pentru accesoriul ei cel mai important: zâmbetul. De ce atât de veselă? ”Pentru că nu are voie nimeni să fie trist sau abătut! 🙂 Vă pup cu mare drag!”, a explicat ea.

Andra a mărturisit pentru Libertatea.ro că iubește portul popular. Asta și pentru că interpretează și muzică populară. Ce spune Andra despre ia românescă urmăriți în clipul de mai jos.

Și fetele din trupa Amadeus sărbătoresc cum se cuvine Ziua Universală a Iei 2016. Ele s-au îmbrăcat în modele diferite de ii și au publicat imaginea pe o rețea de socializare.

”Oglindă, oglinjoară, care-i cea mai frumoasă bluzită din țară? La mulți ani tuturor româncelor de Ziua Internațională a Iei!”, au scris ele.

Ce este Ziua Universală a Iei 2016

Românii sărbătoresc de Sânziene (Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul) portul popular, mai exact ia românescă. Ia românească se sărbătorește pe 24 iunie, pentru al patrulea an consecutiv. Această zi a fost numită Ziua Universală a Iei, cămașa tradițională, oriunde pe planetă. Iar popularitatea iei românești a crescut atât de mult, încât vedetele internaționale au început să o poarte ca ținută în tendințe.

Ziua iei românești 2016. Ia românească este o adevărată matrice culturală, un simbol al identităţii şi creativităţii spaţiului românesc, care dăinuie din timpuri străvechi. Ziua Universală a Iei a fost iniţiată de comunitatea La Blouse Roumaine pe 7 ianuarie 2013 şi a devenit în scurt timp un eveniment global, sărbătorit pe 6 continente, în peste 50 de ţări. Pe 24 iunie 2015, Ziua Universală a Iei a fost recunoscută oficial de Primăria Washington DC, graţiei iniţiativei lui Bogdan Banu.