Ce înseamnă dacă ţi se văd venele

Vene

Venele sunt vase care transportă sângele din capilare spre inimă. Vezi ce înseamnă dacă sunt foarte vizibile sau se umflă.

CITESTE SI: ANDREEA MARIN, parasita pentru o alta femeie! Afla cine e Ramona Ileana

Este normal ca venele tale să fie vizibile, mai ales dacă ai pielea foarte albă. Nu ai de ce să te îngrijorezi, însă dacă observi că sunt foarte proeminente, poţi merge la medic, pentru a avea o părerea avizată şi a te linişti.

Cele mai comune cauze ale venelor proeminente

Una dintre cele mai comune cauze ale venelor proeminente o reprezintă lipsa unui strat de grăsime care să le acopere. Oamenii slabi au vene mai vizibile decât cei care au câteva kilograme în plus, potrivit newhealthadvisor.com.

CITESTE SI: PATRU zodii de femei care au doar relații de durată. Nu vor avea niciodată AVENTURI

Exerciţiile fizice te ajută să ai un corp frumos, însă pun presiune pe vasele de sânge, făcându-le rigide şi scoţându-le în evidenţă. Aceste mişcări intense nu îţi afectează venele în mod direct. Ele fectează zona din jurul muşchilor, creşte masa lor şi densitatea, astfel că venele devin mai evidente când corpul este relaxat. Venele devin proeminente şi pe măsură ce îmbătrâneşti, deoarece stratul de grăsime se subţiază. Dacă eşti fumătoare, vei observa că ai vene mai vizibile decât nefumătorii. Medicamentele precum steroizii au acelaşi efect, iar dacă situaţia devine îngrijorătoare, ar trebui să renunţi la tratament.

În timpul sarcinii, rețeaua de vase de sânge se extinde, mai ales pentru că volumul de sânge crește cu 20% – 40%. În aceste condiții, venele devin mai evidente, dar nu trebuie să te îngrijorezi, pentru că aspectul pielii tale va reveni la normal după naștere.

CITESTE SI: STRIGĂTOR LA CER! Cum a putut să apară Alina Eremia în fața COPIILOR. Cei din primul rând au văzut ABSOLUT TOT 

Un motiv de îngrijorare îl reprezintă varicele. Deși apar, de obicei, pe picioare, le poți observa în orice zonă a corpului. Ai această problemă dacă venele tale sunt închise la culoare, umflate și deformate. Poți ține sub control dezvoltarea varicelor încercând să slăbești ori având un stil de viață sănătos, însă scapi foarte greu de ele, iar de cele mai multe ori ai nevoie de ajutorul unui specialist.

Alte cauze ale umflării venelor

În cazuri grave, venele umflate și proeminente pot semnala o boală de inimă, de aceea, dacă ai alte simptome, precum dificultăți de respirație, amețeli sau transpirații reci, ar trebui să mergi la medic. Cere ajutor de urgență și dacă observi că venele încep să sângereze, se umflă foarte tare și sunt calde și dureroase la atingere. Uneori poți observa schimbări și pe pielea din jurul venelor.

CITESTE SI: A câstigat peste 35.000 de euro la PARIURI! A jucat un BILET BOMBĂ de cota 1006! Unde găseşti aceste BILETE de cote MARI