Ce se întâmplă când nu mai faci sex

Tanara sex baie2

Există numeroase motive pentru care viața ta sexuală poate stagna. Surprinzător, lipsa sexului te poate afecta mai mult decât crezi.

Ești anxioasă

Sexul îi ajută pe oameni să se relaxeze. Cercetătorii scoțieni au descoperit că persoanele care nu au mai făcut sex o perioadă de timp se confruntă să facă față situațiilor stresante, spre deosebire de cei care au avut contact sexual cel puțin odată la două săptămâni. În timpul sexului, creierul eliberează endorfine și oxitocină, care te binedispun.

Pentru o viață sexuală performantă, forma fizică nu trebuie lăsată pe ultimul loc. Iată câteva exerciții fizice care te ajută să fii în cea mai bună formă.

Abdomene

Ei da, exercițiile pentru abdomen sunt un element-cheie pentru cele ce doresc o viață sexuală ca un foc de artificii. Întinde-te pe spate, cu mâinile sub cap, genunchii îndoiți și tălpile bine sprijinite pe podea. Apoi adu-ți corpul înainte, cât să dezlipești umerii de pe sol. Execută zilnic, de 3-5 ori pe zi, câte 15-20 de astfel de exerciții.

Exerciții ale bazinului

Sunt importante o mobilitate mai bună. Întinde-te pe spate, cu genunchii îndoiți și tălpile pe podea. Ridică-ți bazinul și coboară-l, în 3 seturi a câte 15 exerciții.

Exerciții Kegel

Încordează-ţi muşchii perineului – e vorba de cei 3 muşchi pe care îi foloseşti pentru a opri urinarea – timp de 3 secunde, apoi relaxează-i timp de alte 3 secunde. Repetă de 3 ori pe zi, în calupuri a câte 10-15 încordări. Creşte, în mod gradat, numărul de secunde, până ce reuşeşti să încordezi muşchii timp de 10 secunde şi să-i relaxezi timp de alte 10.

Flotări

Începe cu „flotări la verticală”, sprijinindu-ți mâinile pe zid – 3 seturi a câte 12-15 flotări – apoi treci progresiv la „flotări la orizontală”. Asigură-te că ții spatele drept, mușchii fesieri încordați, și fă mișcările de ridicare și de coborâre într-un ritm lent.

Răsuciri

Fă exerciții de răsucire ale torsului – 3 seturi a câte 15-30 răsuciri.

Pont! Când ai deja antrenament, execută exercițiile de mai sus cu 20 de minute înainte de actul sexual – și ai să constați diferența!