Ce viață duce Cristian Cioacă în închisoare. Cum e protejat de gardieni, ca să nu fie “legat” de deținuți

Elodia

Cristian Cioacă, închis pentru uciderea soției sale Elodia Ghinescu, are protecție la închisoare. Pentru a nu cădea în mâinile celorlalți pușcăriași, fostul polițist are parte de un tratament special.

Considerat unul dintre criminalii cu sânge rece din istoria recentă, fostul polițist Cioacă Cristian, care are de ispășit o pedeasă de 15 ani și opt luni pentru că în 2007 a omorât-o pe Elodia Ghinescu, se simte în pericol printre deținuții de la Penitenciarul Colibași, județul Argeș. Asta pentru că o parte dintre condamnați poartă pică reprezentanților legii ajunși și ei după gratii și vor să să răzbune și să-i “lege”, mai exact, conform jargonului din pușcării, să-i prindă la înghesuială și să le aplice o corecție fizică.

VREI UN BONUS de 1.000 de LEI? AGENŢIA DE PARIURI FORTUNA oferă cel mai mare BONUS DIN ROMÂNIA! IA-L ACUM!

Astfel, pentru a fi protejat, Cristian Cioacă are parte de o celulă specială, nici măcar nu merge la un grup sanitar frecventat de mulți deținuți. În plus, și în curte este ținut într-un colț de gardieni pentru a nu intra în contact cu foarte mulți deținuți din penitenciarul de maximă siguranță de lângă fabrica de automobile Dacia de la Mioveni, județul Argeș.

Reprezentanții Penitenciarului Colibași ne-au confirmat că fostul polițist Cristian Cioacă a cerut să fie considerat un deținut aflat în pericol, motiv pentru care are parte de condiții de “cazare” speciale. Conform regulamentelor Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), orice fost polițist, procuror sau judecător poate solicita închisorii unde e repartizat acest statut special.

Nu este doar o legendă

Pericolul în care se află foștii oameni ai legii odată încarcerați în mijlocul unor sute de deținuți care au „boală” pe polițiști, procurori sau judecători – din cauza cărora ei sunt condamnați – nu este doar o legendă. Chiar anul trecut, un fost procuror a fost bătut crunt în Penitenciarul Iași. Vasile Şelaru, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, închis preventiv pentru fapte de corupţie, a fost agresat de un coleg.  În urma loviturilor încasate, acesta s-a ales cu o coastă fisurată.

VREI UN BONUS de 1.000 de LEI? AGENŢIA DE PARIURI FORTUNA oferă cel mai mare BONUS DIN ROMÂNIA! IA-L ACUM!

Avocata Elodia Ghinescu a dispărut de acasă la sfârşitul lunii august 2007, însă Cristian Cioacă a anunţat dispariţia acesteia abia în 5 septembrie 2007, la solicitarea şefei lui.

În 30 ianuarie 2013, Cristian Cioacă a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului instanţei supreme pentru omor calificat şi profanare de morminte, după mai bine de cinci ani de la dispariţia soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu. Procurorii arătau în rechizitoriu că în noaptea de 29 spre 30 august 2007, „pe fondul unor relaţii conflictuale preexistente legate de un iminent divorţ determinat de presupusele relaţii extraconjugale ale soţilor, în timp ce se aflau în dormitorul matrimonial, discuţiile au degenerat, context în care Cristian Cioacă i-a aplicat soţiei sale, Elodia Ghinescu, multiple lovituri, soldate cu decesul acesteia”.

Ulterior, Cioacă a dus trupul soţiei sale în cada băii principale, unde l-a depesat pentru a-l putea ascunde mai uşor, spuneau procurorii.

„Folosind o geantă de voiaj de dimensiuni mari, pe care victima o cumpărase în timpul vacanţei în Dubai, precum şi perdeaua de duş din baia aferentă dormitorului (aceasta din urmă fiind menită a împiedica eventualele scurgeri de sânge), inculpatul Cioacă Constantin Cristian a transportat fragmentele de cadavru în portbagajul autoturismului şi le-a ascuns într-un loc necunoscut. S-a constatat şi lipsa unor obiecte, precum: un cuţit cu lungimea de 25-30 cm, două prosoape, geanta de voiaj şi perdeaua de duş”, notau procurorii în rechizitoriu.

VREI UN BONUS de 1.000 de LEI? AGENŢIA DE PARIURI FORTUNA oferă cel mai mare BONUS DIN ROMÂNIA! IA-L ACUM!

Alți oameni ai legii de după gratii

Judecătoarea Georgeta Barbălată se află la Penitenciarul de femei de la Târgșor, județul Prahova. Fostul magistrat al Înaltei Curți de Casație și Justiție a fost condamnat, în 2015, de foștii colegi la patru ani închisoare cu executare, în dosarul privind furnizarea și exploatarea unor informații nedestinate publicității.

Teodoru Toader, fost polițist în județul Galați, a fost mutat tocmai la Penitenciarul Rahova, din Capitală, pentru a nu da peste “cunostințe” care să-i poarte pica în județul de la Dunăre. Acesta a fost condamnat, în 2011, la zece ani de închisoare pentru că a împușcat un tânăr care-l șicana.

Procurorul Max Bălășescu condamnat în 2012, la cinci ani de închisoare pentru luare de mită și eliberat anul trecut pentru bună purtare, a fost mai norocos. Pe perioada detenției de la Penitenciarul Jilava el a avut o viață liniștită, fiind partenerul de table al lui Gigi Becali.

VREI UN BONUS de 1.000 de LEI? AGENŢIA DE PARIURI FORTUNA oferă cel mai mare BONUS DIN ROMÂNIA! IA-L ACUM!