Cea mai FRUMOASA și APETISANTĂ primăriță din România. A fost VEDETĂ pe MTV

Vedeta primar

Alegerile locale din acest an au adus câteva surprize. Dacă edilii din Turcinești, județul Gorj Cristești, județul Mureș, au fost aleși la un vot distanță, o bucureșteancă sparge topurile: deși nu e născută în Petriș, Arad, ci doar s-a stabilit de câțiva ani în localitate, o tănâră de 31 de ani, Irina Onescu, fost producător la MTV a fost aleasă PRIMAR! Și-a învins contracandidatul cu 3 voturi!

Cel mai atipic candidat de primar din județul Arad l-a avut comuna Petriș, notează aradon.ro. Este vorba de o bucureșteancă de 31 de ani, pe numele Irina Onescu (Pisi) care a produs o emisiune la celebrul post vMTV, dar s-a stabilit în satul arădean și a câștigat alegerile.

„Foaie verde lămâiță, Irina e primăriță”, îi cântă jurnaliștii arădeni proaspetei primărițe din Petrfiș. Este vorba de Irina Onescu, mai cunoscută în București, decât în Arad. Noul primar al comunei Petriș are doar 31 de ani și este cu siguranță cel mai nonconformist din județ. A lucrat pentru MTV, unde a produs emisiunea „MTV Passport”, iar ulterior a organizat, în țară, festivaluri de muzică.

În 2008, la doar 23 de ani, și-a luat inima în dinți a început o afacere pe cont propriu. Și-a înființat propria firmă de producție audio-video, realizând pentru MTV România o mini serie intitulată „MTV Passport”. A călătorit prin lume, dar după câțiva ani a lăsat cariera de succes în televiziune și viața agitată din Capitală pentru a se stabili în micul sat arădean, care are 500 de locuitori, notează jurnaliștii arădeni.

Cum a ajuns bucureșteanca la Petriș

Irina a călcat pentru prima dată pe Valea Mureșului la vârsta de doi ani. Părinții ei, care erau de profesie geologi, veneau în delegații în zonă și s-au îndrogostit pur și simplu de plaiurile arădene. Astfel, în 1991, familia a cumpărat o casă în Petriș, iar Irina și-a petrecut toate vacanțele în localitate. În 2011, a decis să se stabilească definitiv în satul arădean, dar și-a continuat afacerile, devenind organizator de evenimente, în mod special festivaluri de muzică, explică jurnaliștii de la publicația citată.

Iar proiectele ei nu sunt mici. Spre exemplu, „Route68 Summerfest”, un festival care s-a desfășurat în județul Hunedoara în perioada 2011-2014, a adunat 80 de artiști de renume pe scenă, în cele patru ediții.

Pentru că vrea să promoveze satul care a adoptat-o, de doi ani proaspăta primăriță organizează anual un maraton de ciclism. Așa s-a născut „Drumul Regelui”, un eveniment care anul acesta a sărbătorit cea de-a treia ediție, notează aradon.ro.

A pierdut prieteni dragi în tragedia de la „Colectiv”

Irina Onescu a decis să candideze după tragedia din Clubul bucureștean Colectiv, în care au murit 64 de tineri și alte peste 100 au fost răniți. Tragedia a schimbat-o foarte mult. „Am avut prieteni care se aflau acolo și au scăpat cu zile, dar și prieteni care nu au mai ieșit la lumină. Pentru prima dată, corupția făcea victime în mica noastră bulă de confort, a tinerilor frumoși și rebeli, în rândul apropiaților. Nu mai puteam rămâne indiferentă la o realitate strâmbă și distrugătoare”, mărturisea tânăra, pentru publicația arădeană.

A candidat ca independent, întrucât, spune ea, „dependența este prin definiție nocivă, iar la sat doctrina de partid este egală cu zero. În comunitățile mici, oamenii (…) aleg primarul după culoarea sufletului, nu după culoarea politică”. Și-a făcut campanie mergând din poartă în poartă, discutând cu oamenii, dar promovându-se și pe rețelele de socializare. Scorul electoral a fost „la limită”, întrucât și-a învins contracandidatul cu doar 3 voturi.

Irina își dorește să îmbunătățească radical infrastructura comunei, iar pentru asta are de gând spă atragă investiții străine. Spune că va depune cât mai multe proiecte pentru obținerea fondurilor europene nerambursabile, considerând că este șansa cea mai mare pentru cele șase sate de care trebuie să se îngrijească: Petriș, Ilteu, Seliște, Corbești, Roșia-Nouă și Obârșia. „Trebuie să recuperăm teren la capitolul fonduri europene, atât în administrație, cât și la nivel de comunitate. I-am încurajat și îi voi încuraja pe micii fermieri și producători să își dezvolte activitatea cu sprijin european”, afirmă primărița, pentru aradon.ro.

E rândul oamenilor să își schimbe năravul și să pună osul la treabă. Letargia ultimilor ani trebuie să dispară. Eu am mare încredere în oameni. Dacă sunt informați corect, îndrumați, ajutați, pot muta munții din loc”, mai spune ea.