Cel mai bun ceai pentru slăbit: ceaiul de leuştean

Ceai

Leuşteanul este asociat de obicei cu ciorba şi fierturile de legume, dar această plantă poate fi folosită cu succes ca ceai de slăbit. Vezi ce proprietăţi benefice are şi cum se prepară ceaiul de leuştean.

Ce proprietăți are leușteanul

Leușteanul este o plantă ale căror rădăcini, frunze și tulpini sunt folosite de mii de ani ca remedii pentru diferite afecțiuni.

CITESTE SI: INCREDIBIL! Ce a putut să găsească o femeie din Bucureşti în mezelurile cumpărate de soţul ei

Cel mai adesea, leușteanul este folosit ca ”terapie de irigare” pentru dureri și inflamații ale tractului urinar, prevenirea formării pietrelor la rinichi și pentru a creșterea fluxului de urină în caz de infecții urinare și retenție de apă în organism.

De asemenea, planta aromată este folosită pentru indigestie, arsuri stomacale, balonare, gaze intestinale, ciclu neregulat, gât inflamat, furunculi, icter, malarie, pleurezie, gută, dureri reumatice, migrene, sau ca expectorant în bolile respiratorii.

Cum funcționează leușteanul pentru slăbit și infecții urinare

Substanțele din leuștean cresc cantitatea de lichid eliminată prin urinare, acționând ca un diuretic puternic. În plus, leușteanul scade frecvența spasmelor musculare și ajută în lupta cu infecțiile.

CITESTE SI: NASA admite: Un asteroid URIAŞ ne va lovi ca o bombă atomică

Leușteanul conține uleiuri volatile, acid angelic, rășini și extracte amărui, care acționează ca tonic și diuretic în organismul uman.

În trecut, leușteanul era folosit pentru o varietate de preparate culinare, în mod asemănător cu țelina și angelica, dar acum se limitează la ciorbe și fierturi de legume (Europa de Est), industria dulciurilor și săpunurilor (Europa de vest, etc).

Ceaiul de leuștean și decoctul din tulpinile plantei au un gust bun și sunt uneori folosite în amestecuri de ceaiuri naturiste, pentru aroma delicată și gustul ușor amărui.

În secolul 14, leușteanul era faimos ca remediu natural pentru multe afecțiuni, în mare parte datorită aromei puternice, nu pentru că ar fi avut cine știe ce beneficii pentru sănătate sau unele afecțiuni.

Rădăcinile și fructele de leuștean sunt aromatice și stimulente, cu efect diuretic și ușor carminativ, fiind folosite ca remediu pentru afecțiunile stomacale și atacurile de febră.

În plus, leușteanul mai este folosit pentru colici și flatulență la copii, deoarece are efect asemănător cu cel al Angelicăi în eliminarea gazelor, stimularea transpirației și deschiderea obstrucțiilor.

CITESTE SI: Simona Gherghe dă CĂRŢILE pe FAŢĂ în privinţa relaţiei cu MĂRUŢĂ. RECUNOAŞTE TOT

Ceaiul de leuștean pentru slăbit

Consumul regulat de ceai de leuștean se pare că ar avea efecte asupra siluetei, dar nu există studii în domeniu și nimeni nu susține că o dietă cu leuștean te va ajuta să slăbești fără alte ajutoare.

Dacă folosești ceaiul de leuștean pentru slăbit, trebuie să combini fiertura cu o dietă echilibrată, săracă în calorii și grăsimi, dar și cu exerciții fizice regulate. În plus, ar trebui să iei o pauză de la ceaiul de leuștean timp de o săptămână, la fiecare două săptămâni de cură de slăbire.

Efectul detoxifiant al frunzelor de leuștean este puțin cunoscut și ajută în programele de slăbire complexe, datorită efectelor diuretice și carminative (multe diete de slăbit presupun prea multe fibre vegetale, care pot cauza balonare, dacă sunt consumate în exces).

Atenție! Persoanele însărcinate sau care au probleme cu ficatul și/sau rinichii, nu trebuie să consume ceai de leuștean fără acordul medicului.

CITESTE SI: NICOLETA LUCIU, sechestrată în propria căsnicie: ce interdicţie a primit de la soţul ei