CELE MAI INTERESANTE SCRISORI primite de ADELA

nevasta

Adela este sexexperta Libertatea, căreia îi puteși scrie dacă aveți nelămuriri, întrebări sau probleme în relația cu persoana iubită. Mai jos, am ales cele mai interesante scrisori primite de Adela, în 2014.

Am fantezii cu bărbaţi mai în vârstă

Dragă Adela,
“Sunt Ana şi am 33 de ani. Am avut câţiva iubiţi de-a lungul vremii, apropiaţi de vârsta mea, însă cu nici unul nu m-am simţit atât de bine cât mi-aş fi dorit. Problema e că acum am fantezii cu bărbaţi mai în vârstă, cu care fac tot felul de nebunii. Oare e normal ce-mi trece prin minte? Mi-aş dori să găsesc un astfel de bărbat, dar nu l-aş vrea căsătorit sau cu obligaţii. L-aş vrea singur, văduv, etc. Unde aş putea să găsesc un astfel de bărbat şi cum aş putea să abordez un aşa fel de om? Dacă nu-mi va plăcea sexul cu un bărbat mai experimentat, ce mă fac? Rămân dezamăgită pe viaţă?”
Dragă Ana,
Tu spui că vrei să fii satisfăcută sexual, dar în acelaşi timp ai vrea ca bărbatul respectiv să-ţi fie dedicat doar ţie. Prin urmare, ai nevoie şi de o relaţie de iubire, nu doar de sex. Legat de fanteziile tale cu bărbaţi mai în vârstă care fac nebunii, ei sunt, foarte probabil, genul care preferă să aibă mai multe iubite, tocmai ca să poată experimenta ceea ce le place. Gândeşte-te bine înainte de a-ţi forma o impresie. E clar că ai foarte multă energie sexuală, cu care nu ştii ce să faci. Ea poate fi direcţionată în alte activităţi, cum ar fi un sport dinamic sau mult studiu. Cel mai important pentru tine este să te linişteşti psihic. De obicei, iubitul ideal apare atunci când eşti perfect relaxată din acest punct de vedere. Iar satisfacţia sexuală e mult mai uşor de obţinut atunci când chiar există iubire.

Soţul meu nu reuşeşte să mă dezvirgineze

Dragă Adela,
“Bună, sunt Aly. Am 21 de ani şi sunt căsătorită de câteva luni. Soţul meu a tot încercat să mă dezvirgineze, dar este foarte dureros. Penisul intră foarte puţin, doare, am prins frică, mă încordez… înainte era şi mai rău. La început, era din cauza psihicului şi mi-am format gânduri cum că dezvirginarea este dureroasă şi mă încordam involuntar. Am căutat pe internet despre aceste simptome şi cred că este vorba despre vaginism, dar cu timpul am încercat să mă relaxez. Acum pătrunde puţin… dar încă este dureros… Oare de ce?”
Dragă Aly,
Ce frumos din partea ta să te căsătoreşti virgină! Probabil că soţul tău e foarte mândru de tine. Unde mai găseşte el aşa o fată cuminte în ziua de azi? Acesta ar fi primul motiv care l-ar putea face să fie extrem de atent şi grijuliu cu tine. E firesc să te contracţi, mai ales dacă ai ajuns să crezi că dezvirginarea e dureroasă. Dar să ştii că nu e neapărat aşa. Un pic de relaxare mentală din partea ta nu strică. Pe de altă parte, soţul tău va trebui să dea dovadă de multă răbdare şi bunăvoinţă. Spre exemplu, înainte de a vă hotărî să faceţi dragoste, să faceţi împreună o baie caldă cu spumă şi arome, după care să-ţi facă un masaj general, cu uleiuri parfumate. Dacă e cald în cameră şi mai luaţi şi o gură de şampanie, nimic n-ar trebui să vă stea în cale. Apoi, dacă iubitul tău e curajos şi temerar, poate încerca arta amorului oral. Dacă reuşeşte să îţi provoace un orgasm în felul acesta, chiar că n-ai cum să mai simţi nici o durere, iar el are succesul asigurat.

Nu vreau să stau deasupra când fac sex

Dragă Adela,
“Mă numesc Gabi şi aş vrea să mă ajuţi, dacă se poate, cu un sfat. Am o relaţie de doi ani cu iubitul meu, ne înţelegem foarte bine, dar totuşi există o mică problemă în dormitor: eu nu vreau să stau deasupra, deşi el îşi doreşte foarte mult. Simt că nu sunt capabilă, deşi am mai făcut-o cu ex iubitul meu. Actualul meu iubit are o experienţă destul de mare şi cred că asta nu îmi dă mie curaj, mă tem să nu-l dezamăgesc, fiindcă nu ştiu ce să fac deasupra. Cum aş putea să trec peste complexul ăsta? Mulţumesc!”
Dragă Gabi,
Din felul în care prezinţi lucrurile, pare că-ţi pasă mai mult de ce-o să zică el decât de ce simţi tu. Noi, femeile, uităm adesea de noi înşine în relaţia cu celălalt, şi e păcat. Am să-ţi spun un secret: ca să fii considerată o femeie “bună în pat” nu e nevoie să ai foarte multă experienţă, trebuie doar să îţi dai libertatea de a savura plăcerea. Atunci contează mai puţin în ce poziţie vă aflaţi şi ce-o să creadă el. Mai este un secret la care poţi apela: bărbaţilor le place să fie admiraţi şi lăudaţi în privinţa performanţelor lor, inclusiv în pat. Poţi să-i explici cu glas suav că eşti începătoare la capitolul stat deasupra şi să-l rogi pe el să te iniţieze. Dacă reuşeşti să-l convingi de nevinovăţia ta, va fi mai mult decât dispus să treacă peste toate eventualele tale stângăcii, iar în final va fi la fel de mândru ca şi cum te-ar fi dezvirginat a doua oară. Şi mai presus de orice: chiar nu eşti deloc curioasă să afli cum e?