Cod roşu în agricultură. Peste 75.000 de hectare au fost afectate deja de condiţiile meteo nefavorabile

cereale

Peste 75.000 de hectare cultivate au fost afectate anul acesta de fenomene atmosferice. Suprafaţa este de cinci ori mai mare decât cea de anul trecut. Grindina a fost fenomenul meteo care a provocat cele mai mari pagube care au depăşit în total 14 milioane de euro.

Grindina, ploile torenţiale, îngheţul târziu de primăvară au afectat în primele opt luni ale acestui 75.000 de hectare de teren cultivat față de doar circa 15.000 de hectare în anul agricol precedent, potrivit unor estimări ale companiei de asigurări Gothaer Asigurări Reasigurări.

TITANUL PARIURILOR rupe tot: trei bilete mirifice de cote 84, 122 şi 1808! ORICINE le poate PARIA imediat. IA-LE ACUM!

Pagubele produse suprafețelor cultivate cu grâu au deținut cea mai mare pondere, urmate de rapiță și floarea soarelui. Alte culturi afectate au fost și cele de orz, porumb, viță de vie și pomi fructiferi.

De asemenea, din datele Ministerului Agriculturii, în perioada mai – iunie 2016, aproape 64.000 de hectare din 16 judeţe au fost afectate de fenomene meteorologice nefavorabile (grindină, ploi torenţiale, inundaţii, vijelii, băltiri. MADR estimează că pierderile economice sunt de aproximativ 63,9 milioane de lei, adică circa 1.000 de lei pagubă pentru fiecare hectar. Cele mai multe hectare afectate au fost înregistrate în Teleorman, Dolj, Ialomiţa și Olt. Din datele existente,  grindina a fost fenomenul meteo care a provocat pagube în fiecare dintre aceste județe. În afară de aceasta, daune au produs și ploile torențiale și vijeliile.

VREI UN BONUS DE 1.000 DE LEI? AGENŢIA DE PARIURI FORTUNA OFERĂ CEL MAI MARE BONUS DIN ROMÂNIA! IA-L ACUM!

„Agricultura este un domeniu strategic pentru România și economia ei, iar asigurările agricole trebuie să restabilească un echilibru atunci când fenomenele meteo severe pun în pericol munca și producția fermierilor. Încercăm continuu să ne adaptăm în mod echilibrat produsele și serviciile pentru a răspunde nevoilor acestei linii de asigurări, mai ales în contextul încare ne confruntăm cu o frecvență și o severitate din ce în ce mai agravante.  Doar anul acesta am achitat, de exemplu, o despăgubire de peste 400.000 lei în 7 zile de la primirea ultimului document necesar instrumentării dosarului de daună, constatând pagubele într-un termen record, respectiv în prima zi în care s-a putut intra în teren după eveniment”, declară Anca Băbăneață, CEO Gothaer Asigurări Reasigurări.

ROMANII au inceput sa se lase de MUNCA pe CAPETE! AU gasit SCHEMA prin care fac bani pe RUPTE! FA-TI CONT acum!

România deține aproximativ 13,8 mil. hectare agricole din care, în anii trecuți, au fost cultivate cu preponderență 8,10 milioane de hectare.