Copiii din Vaslui au fost găsiți. Băiețelul a murit

Politie

UPDATE ora 10.00: Băiețelul de 4 ani a fost declarat mort, după ce medicii de pe ambulanță l-au găsit în stop cardio respirator și au încercat minute în șir să îl resusciteze, însă în zadar.

În mod incredibil, echipele de căutare mai trecuseră pe lângă coliba în care au stat copiii, însă au făcut cale întoarsă înainte să ajungă la ea.

“În urmă cu 30 de ore ajunsesem cu toții la o distanță de circa 500 de metri de coliba unde a fost găsit băiatul. Până aici ne aduseseră câinii de urmă, după care aceștia s-au derutat, s-au oprit. Așa că am făcut cale întoarsă. Cine știe, dacă nu se întâmpla așa ar fi avut șanse să supraviețuiască”, -a declarat Alexandru Curelaru, care a făcut parte din echipele de cautare.

UPDATE ora 09.30: Autoritățile au anunțat că fetița a fost și ea transportată de urgență la spital, fiind în stare de șoc și aflându-se în hipotermie. După aproape două zile de stat în frig și ploaie, micuța are temperatura de 32 de grade, în condițiile în care un copil de vârsta ei ar trebui să aibă aproximativ 36, 5-36,8 grade. Medicii susțin totuși că starea copilei este favorabilă și sunt optimiști privind evoluția ei.

UPDATE 09.00: Și băiețelul Adrian Bălan, în vârstă de 4 ani, a fost găsit. Starea micuțului este una critică, aflându-se în stop cardio-respirator.

Micuța Adina Olaru, care a dispărut marți seara împreună cu un alt băiețel, Adrian Bălan, a fost găsită și este în viață. Autoritățile îl caută în continuare pe cel de-al doilea copil.

Adina Olaru, 5 ani şi Adrian Bălan, 4 ani, au dispărut, marţi, din faţa casei şi de atunci erau  de negăsit. Ultima dată când au fost văzuţi, copiii se jucau cu mingea pe un drum care ducea spre o pădure, aflată la 50 de metri de casă. Micuții au fost dați în urmărire națională.

Disperaţi, părinţii celor doi verişori, spuneau miercuri că speră ca aceştia să fi fost găsiţi de cineva şi luaţi acasă. Fetița a fost găsită, dar verișorul ei este în continuare în pericol. Ploaia, frigul şi animalele sălbatice îi pun viața în pericol.

La acțiunile de căutare s-au mobilizat un elicopter MAI, pompieri, polițiști, jandarmi, militari, dar  și voluntari.