Dan Diaconescu va fi eliberat: cum a reacţionat când a aflat că iese din puşcărie

Dan Diaconescu

În primăvara anului trecut, Dan Diaconescu a fost condamnat definitiv, de Curtea de Apel Bucureşti, la cinci ani şi şase luni de închisoare cu executare, pentru şantajarea lui Ion Moţ, fostul primar al comunei arădene Zărand.

CITESTE SI: DEZVĂLUIRE INCENDIARĂ: S-a aflat motivul real al despărţirii dintre Bianca şi Victor Slav

Mai nou, una dintre cele mai cunoscute bănci din România a cerut instanţei anularea unor contracte încheiate între Dan Diaconescu şi partenerul său de afaceri Florin Flostoiu. Fostul realizator de televiziune este bănuit, potrivit informaţiilor obţinute de reporterii Spynews.ro, că ar fi înstrăinat mai multe bunuri pe care instituţia finaciară intenţionează să le execute în contul unei datori de 5,6 milioane de euro.

CITESTE SI: CUM SE FAC BANII la PARIURI! Un ROMÂN a câştigat 66.000 de euro într-o singură zi

Licitaţie

Acţiunea băncii vine după ce, la finalul anului trecut, executorii judecătoreşti au scos la licitaţie un imobil deţinut de „tăticul OTV”. Valorea aceştuia nu depăşeşte însă 650 de mii de euro, o fărâmă din totalul pe care Diaconescu ar trebui să-l achite.

Potrivit declaraţiei sale de avere din martie 2014, Diaconescu ar fi vândut mai multe imobile către partenerul său de afaceri, în perioada iunie – august 2013, exact în aceaşi perioadă în care banca declanşase procedurile interne împotriva sa.

CITESTE SI: Participă la cel mai tare CONCURS! Câştigi TABLETE de ultimă generaţie

Ulterior, la finalul lunii septembrie 2013, Judecătoria Sectorului 1 a admis o cerere a  instituţiei finaciare privind executarea silită a liderului PP-DD, Dan Diaconescu, pentru suma de 5,6 milioane de euro, împrumut contractat în anul 2011, de societatea unde acţionar majoritar era Diaconescu.

În primăvara anului trecut, Dan Diaconescu a fost condamnat definitiv, de Curtea de Apel Bucureşti, la cinci ani şi şase luni de închisoare cu executare, pentru şantajarea lui Ion Moţ, fost primar al comunei arădene Zărand, precum şi a omului de afaceri Paul Petru Ţârdea. Dan Diaconescu a fost ridicat de poliţişti de la locuinţa sa şi dus la Penitenciarul Rahova. „Cred că niciun român nu mai are acum încredere în justiţie. Mi-au închis televiziunile, mi-au închis partidul, acum mă închid pe mine”, a spus Dan Diaconescu, după ce a fost scos, cu cătuşe la mâini, din locuinţa sa din cartierul Primăverii.

CITESTE SI: A recunoscut! MIHAI BENDEAC a dezvăluit TOTUL despre partidele de sex cu BĂRBAŢI

Eliberare

Potrivit unor surse citate de Spynews, acest proces ar putea fi anulat, întrucât banca ar putea renunţa la pretenţii. În acest caz, Dan Diaconescu ar putea fi eliberat, el fiind foarte încântat la auzul acestei veşti, au declarat apropiaţi ai acestuia pentru publicaţia menţionată.

CITESTE SI: Război total între Ştefan Bănică Jr. şi noul soţ al Andreei Marin. Motivul e ŞOCANT