Deputaţii au votat pe articole legea conversiei creditelor. Se califică oricine, pragul de 50% grad de îndatorare, eliminat

Bani, euro

Plenul Camerei Deputaţilor a eliminat, marţi, pragul de 50% grad de îndatorare pentru eligibilitate din proiectul privind conversia creditelor în franci elveţieni.

Deputaţii au adoptat pe articole proiectul de lege privind conversia în lei, la cursul istoric, a creditelor în franci elveţieni.

ROMANII au inceput sa se lase de MUNCA pe CAPETE! AU gasit SCHEMA prin care fac bani pe RUPTE! FA-TI CONT acum!

Astfel, ei au adoptat un amendament potrivit căruia beneficiază de prezenta lege persoanele fizice care au calitatea de consumator şi ale căror credite au valoare cumulată de maximum 250.000 de franci elveţieni la momentul semnării contractelor de credit şi au eliminat pragul de îndatorare de 50% din venituri.

Amendamentul a fost propus de vicepreşedintele Comisiei juridice, Ciprian Nica, şi a fost susţinut de toţi deputaţii prezenţi în plen.

Luni, Comisiile juridică şi pentru buget ale Camerei Deputaţilor au decis că băncile sunt obligate să facă conversia în lei pentru creditele de maximum 250.000 de franci elveţieni la data contractării. Dar s-a stabilit ca nu toţi cetăţenii care au luat credite în franci elveţieni să beneficieze de această lege, ci doar cei care au rata de îndatorare de 50% din venitul net la data analizei solicitării de conversie, prevedere eliminată marţi de plen.

VREI UN BONUS DE 1.000 DE LEI? AGENŢIA DE PARIURI FORTUNA OFERĂ CEL MAI MARE BONUS DIN ROMÂNIA! IA-L ACUM!

Cele două comisii au dat raport de adoptare proiectului de lege privind conversia creditelor în franci elveţieni cu o serie de amendamente.

Potrivit acestora, pentru soldurile rămase din împrumuturile în franci elveţieni ale cetăţenilor persoane fizice, băncile sunt obligate să facă conversia în lei. Conversia se face la cursul de schimb al BNR de la data încheierii contractului şi se va realiza prin act adiţional agreat de consumator.

Proiectul de lege urmează să intre marţi la vot final. Votul urmează să înceapă la ora 15.30, iar Camerra Deputaţilor este cameră decizională.

TITANUL PARIURILOR rupe tot: trei bilete mirifice de cote 84, 122 şi 1808! ORICINE le poate PARIA imediat. IA-LE ACUM!