DEZVĂLUIRI HALUCINANTE DIN PUŞCĂRIE. Fost șef al ANRP, acum DEŢINUT: „Am fost în mijlocul Clanului Sportivilor. Dacă aţi afla ce se întâmplă acolo nu le-aţi mai da drumul, aţi da foc la aceste Jurassic Park-uri”

ANRP

Fostul vicepreședinte al ANRP, Remus Baciu, a vorbit 30 de minute în instanţă despre viaţa lui din închisoare în încercarea de a o convinge pe judecătoare să-l lase în permisie două zile

Condamnat în aprilie 2014 la 5 ani de închisoare cu execuitare pentru o şpagă de 100.000 de euro pentru urgentarea unei dosar de restituire, Remus Virgil Baciu a venit, ieri, în faţa Judecătoriei Sectorului 4 pentru a cere să fie lăsat acasă două zile, în permisie.

„Ambasador” de Jilava

Purtând o amuletă handmade primită de la un coleg deţinut, Baciu şi-a vărsat năduful în faţa judecătoarei: a vorbit despre cărţile scrise în închisoare, precum şi despre deprinderile pe care le-a căpătat în mânuirea mop-ului, la Jilava. „Eu dau cu mopul în fiecare zi, chiar sunt bun la asta şi îmi place. Dacă aş avea un mop aici, v-aş face o demonstraţie. Munca fiecărui om e preţioasă”, a declarat Remus Virgil Baciu.

Văzându- l plin de patos, judecătoarea Lorena Zidaru l-a ascultat preţ de jumătate de oră, timp în care avocatul îl încuviinţa îngândurat, iar ceilalţi deţinuţi din boxă îl priveau ca pe un veritabil „ambasador” al închisorilor.

„Prima parte a pedepsei am executat-o la Penitenciarul Giurgiu, acest Alcatraz al României. Acolo se moare din cauze nenaturale. Am făcut pedepsa în mijlocul Clanului Sportivilor. Dacă aţi afla ce se întâmplă acolo, nu le-aţi mai da drumul niciodată (n.r. – deţinuţilor), aţi da foc la aceste Jurassic Park-uri. Două boli psihice circulă în puşcării…