Dîncu: Proiectul care va permite evacuarea în caz de dezastru va fi adoptat înainte de terminarea mandatului Guvernului

Politie

Proiectul de act normativ care va permite evacuarea în cazul unor situaţii de dezastru va fi adoptat înainte de terminarea mandatului acestui Guvern, a anunţat luni vicepremierul Vasile Dîncu, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

‘Lucrăm împreună cu Ministerul Justiţiei, cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, luăm şi exemple din alte ţări să găsim o formulă legislativă care să permită evacuarea pe situaţii de dezastru, de pericol public’, a precizat Vasile Dîncu, răspunzând unei întrebări în contextul Seminarului privind izolarea seismică, care are loc la Facultatea de Construcţii Civile, Industriale şi Agricole – Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti.

TITANUL PARIURILOR rupe tot: trei bilete mirifice de cote 84, 122 şi 1808! ORICINE le poate PARIA imediat. IA-LE ACUM!

Potrivit lui Dîncu, proiectul va fi adoptat ‘cu siguranţă înainte de terminarea mandatului acestui Guvern’.

‘Urmează să îl punem în transparenţă publică, probabil (…) spre finalul lunii octombrie, să avem şi o dezbatere cu societatea civilă, pentru că este o problemă importantă pentru România. Acordul populaţiei este foarte important. În tot acest timp se lucrează la diverse elemente ale concepţiei naţionale de răspuns faţă de dezastru’, a mai spus Dîncu.

El a subliniat că este necesară şi o schimbare de mentalitate în România în privinţa riscurilor faţă de dezastre.

VREI UN BONUS DE 1.000 DE LEI? AGENŢIA DE PARIURI FORTUNA OFERĂ CEL MAI MARE BONUS DIN ROMÂNIA! IA-L ACUM!

‘După 25 de ani, eu înţeleg că nici primarii n-au avut mare curaj să atace dreptul de proprietate al oamenilor. Şi ne-am chinuit să restituim proprietăţile şi atunci proprietatea este la noi sfântă. Problema este următoarea. În mentalitatea publică din România, proprietatea comună este mai puţin importantă decât proprietatea individuală sau scopurile comune sunt mai puţin importante decât cele individuale. Ori trebuie să trecem la o schimbare de mentalitate aici, atunci când este vorba de dezastru, când este vorba de riscuri faţă de dezastre. Trebuie să schimbăm gândirea colectivă. Este mult mai importantă protecţia colectivă decât, să spunem, proprietatea individuală, acolo unde este cazul’, a afirmat Dîncu.

Seminarul privind izolarea seismică este organizat în perioada 10 – 13 octombrie, la Bucureşti, de Ministerul Infrastructurii, Transportului şi Turismului din Japonia, Asociaţia Japoneză de Izolare Seismică şi Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti.

ROMANII au inceput sa se lase de MUNCA pe CAPETE! AU gasit SCHEMA prin care fac bani pe RUPTE! FA-TI CONT acum!