Efectul Brexit: Un partid din România cere referendum şi la noi în ţară

forta_nationala_32503200

Forţa Naţională, un partid considerat extremist şi înfiinţat în această primăvară, cere organizarea unui referendul în România, pentru “drepturi egale în UE”, potrivit unui comunicat de presă al partidului.

“Brexitul este reacția firească a națiunii suverane în fața pretenției comisarilor UE de a-i dicta întregii Europe. Supremația Bruxelles-ului a luat sfârșit, iar pentru România e momentul să își afirme interesele și suveranitatea și să pună piciorul în prag: nu mai acceptăm să fim țară de mâna a doua în Uniunea Europeană! Forța Națională cere de aceea referendum și în România prin care să ne afirmăm dorința imperativă de a avea drepturi egale în UE. Bruxelles-ul nu va mai putea refuza voința poporului român de a fi tratat cu respect în interiorul Uniunii”, se arată în comunicat.

“Poporul român trebuie să ceară acum de la clasa politică să nu mai facă sluj la Bruxelles, ci să aibă curajul să obțină drepturile acestei națiuni: suveranitate, economie proprie și interese strategice.(…) Nimeni nu mai are dreptul de astăzi înainte să ne impună cote obligatorii de imigranți, cote dezavantajoase de producție agricolă sau limitarea dreptului la politică economică și externă proprie, în avantajul nostru. Este timpul că România să își recapete dreptul de a exista, locul pe care trebuie să îl ocupe în Europa și să își ia destinul în propriile mâini”, mai spun reprezentanţii partidului.

Forţa Naţională este considerat in partid antieuropean şi extremist. El a fost lansat la Sinaia, în luna aprilie a acestui an, în prezenţa dera partidului de extremă-dreapta francez Frontul Naţional, Marine Le Pen, invitată ca principal speaker la conferinţa organizată, în numele Mişcării pentru o Europă a Naţiunilor şi a Libertăţilor (MENL), de europarlamentarul român Laurenţiu Rebega.