Euro – 4,5152 lei. Moneda europeană a pierdut cei doi bani câștigați, vineri, în fața leului

Euro

Moneda europeană a pierdut cei doi bani câștigați în fața leului, vineri, după anunțarea rezultatelor referendumului cu privire la ieșirea Marii Britanii din UE. Astfel că dacă, vineri euro era cotat la cursul oficial al BNR, la 4,5366 lei, astăzi moneda europeană ajunsese la 4,5152 de lei.

„Leul a închis şedinţa de vineri cu o depreciere de doar 0,2%, lângă 4,5250/EUR. În pofida incertitudinilor generate de votul pentru ieşirea Marii Britanii din UE, perechea EUR/RON a scăzut după saltul iniţial, mişcare sprijinită posibil de faptul că banca centrală s-a aflat în piaţă pentru a oferi lichiditate (creşterea ratelor din piaţa monetară ar putea indica acest lucru)”, potrivit unui raport al ING Bank.

VREI UN BONUS de 1.000 de LEI? AGENŢIA DE PARIURI FORTUNA oferă cel mai mare BONUS DIN ROMÂNIA! IA-L ACUM!

Această evoluţie a venit şi în contextul unor intervenţii verbale din partea unui membru al board-ului şi a altor oficiali ai BNR. Între timp, valutele din regiune au fost mult mai volatile, cu forintul şi zlotul închizând cu o depreciere de peste 1% şi 2%, respectiv (chiar dacă şi aceste monede au recuperat o mare parte din pierderi după reacţia negativă iniţială în urma votului pentru Brexit).

„Astăzi am putea vedea un câştig modest pentru leu, având în vedere atmosfera pozitivă din pieţele globale din această dimineaţă”, se mai arăta în raportul băncii.

VREI UN BONUS de 1.000 de LEI? AGENŢIA DE PARIURI FORTUNA oferă cel mai mare BONUS DIN ROMÂNIA! IA-L ACUM!