FENOMENUL MIEILOR cu un singur ochi a dus la o descoperire revoluționară: un posibil tratament al cancerului de piele

Miel1

În anii 1950, crescătorii de ovine din Idaho s-au confruntat cu o problemă serioasă. Aproximativ un sfert dintre mieii lor s-au născut morți sau cu malformaţii. Unii aveau un singur ochi în mijlocul frunţii, precum Ciclopii din legendele grecilor, sau le lipsea maxilarul  superior.

Au fost momente când oile gestante cu miei care prezentau malformaţii nu puteau naşte. Unele naşteri se făceau chirurgical, dar, de cele mai multe ori, oile mureau.

CITESTE SI: ÎNFIORĂTOR! Iată cine construiește ARCA Apocalipsei. Bogații lumii se pregătesc de un cataclism?

Fermierii nu ştiau că, de fapt,  cauza a fost o plantă otrăvitoare, spânzul sălbatic vestic (Veratrum californicum). Ulterior, această plantă a devenit sursa unei terapii de succes în tratarea cancerului, dar, la vremea aceea, oile erau cele care contau.

Tot atunci, Departamentul pentru Agricultură al SUA (USDA) a înfiinţat un laborator în care  echipe de cercetători au încercat să determine cauza acesor malformaţii şi să găsească soluţii pentru a rezolva problema.

Mai întâi, oamenii de ştiinţă au colectat plante din zonă și au hrănit șobolani cu ele, dar nu au avut niciun succes. În cele din urmă, au dus oile în zona de pășunat pentru a vedea exact ceea ce au mâncat. Astfel, cercetătorii au reuşit să stabilească planta „vinovată” și să identifice compusul teratogen. L-au numit ciclopamină din cauza malformaţiilor pe care le-a produs la miei. Odată diagnosticată problema, fermierii şi-au ţinut oile departe de această plantă şi cazul ciclopilor din Idaho a fost închis.

CITESTE SI: Gestul făcut de fiica lui SALAM chiar în ziua de 8 Martie! Betty s-a dus la mormântul mamei sale. Ce A URMAT te va CUTREMURA

Cu toate acestea, după câteva decenii și la sute de mile depărtare, spre vest, ciclopamina a reapărut în centrul unei noi cercetări.

Conform The Scientist, in anii 1990, Philip Beachy de la Universitatea Stanford a demarat o cercetare privind dezvoltarea și diviziunea celulară. El a folosit şoareci pentru a explora mutaţiile la mamifere și a ajuns să creeze embrioni cu aceleași fenotipuri care au fost observate la oile din Idaho, deși nu cunoştea acest caz la momentul respectiv.

În 1996, Beachy a găsit o fotografie a unui miel ciclopic publicată într-un tratat de biologie şi a început „să aşeze piesele puzzle-ului”. „Am descoperit că ciclopamina blochează calea de semnalizare hedgehog (arici) şi duce la micşorarea tumorilor”, a afirmat Beachy.

În ultimii ani, un tratament experimental dezvoltat de o compania americană, pe baza manipulării genetice a ciclopaminei, a permis reducerea substanţială a tumorilor canceroase ale pielii. Medicamentul se administrează pe cale orală şi blochează o proteină care are un rol important în creşterea celulelor canceroase.

CITESTE SI: A câstigat peste 35.000 de euro la PARIURI! A jucat un BILET BOMBĂ de cota 1006! Unde găseşti aceste BILETE de cote MARI

Testele efectuate în laboratoare au relevat o reducere a dimensiunilor tumorilor şi o ameliorare a simptomelor la 18 dintre cei 33 de pacienţi suferind de cancer de piele care au urmat tratamentul, iar 11 pacienţi au cunoscut o stabilizare pe termen lung a stării lor de sănătate. Doar în cazul a patru pacienţi s-a constatat o continuare a creşterii tumorilor.

Mai mult, medicamentul a fost eficient şi în cazul unui pacient suferind de cea mai comună formă de cancer la encefal, meduloblastom, a cărui tumoare cerebrală s-a diminuat semnificativ. Oamenii de ştiinţă americani spun că pe parcursul testelor nu au remarcat niciun efect secundar nociv, considerând că rezultatele medicale sunt importante, deoarece, în prezent, nu există nicio terapie eficientă împotriva tipului comun de cancer de piele, epiteliomul bazocelular, care afectează, numai în SUA, circa un milion de persoane, în fiecare an.

CITESTE SI: Şi-a transformat balconul într-un alt apartament! POZELE fac înconjurul internetului