Fetiţa care creştea lângă bărbatul care a fiert un copil în sodă caustică, luată din familie

barbat si fetita

UPDATE: O fetiţă de 8 ani, dintr-o relaţie anterioară a mamei al cărei copil de patru ani a fost ucis și apoi fiert în sodă caustică, a fost luată în regim de urgenţă din familie şi internată într-un centru de primire în regim minori din Sibiu.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Sibiu, Beatrice Andreea Muntean, a declarat că soarta copilei se va stabili în funcţie de decizia instanţei.

”Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Sibiu s-a autosesizat în cazul minorei care locuia în familia din satul Zlagna din Sibiu. Minora, în vârstă de 8 ani, se află, în prezent, în Centrul de Primire în Regim de Urgenţă Minori din cadrul Complexului de Servicii «Prichindelul» Sibiu, urmând a identifica o soluţie pentru aceasta în funcţie de decizia intanţei”, a declarat Beatrice Andreea Muntean, purtătorul de cuvânt al DGASPC Sibiu.

Antonio Zaccagna, bărbatul din Sibiu acuzat că a omorât în bătaie un copil de patru ani, căruia i-a fiert apoi trupul în sodă caustică, şi-a recunoscut parţial faptele. El recunoaşte că l-a îngropat pe băieţelul iubitei lui în grădină, dar susţine că nu l-a omorât.

Individul de 44 de ani, care l-a omorât în urmă cu trei ani pe copilul iubitei lui şi a fiert apoi trupul în sodă caustică, susţine că băieţelul a murit, de fapt, în urma unei crize de epilepsie.

Mai exact, spune el, copilului i s-a făcut rău şi a murit în casă, iar el, speriat să nu fie acuzat de crimă, l-a îngropat în grădină.

Declaraţiile lui le contrazic însă pe cele ale mamei copilului. Femeia, care l-a denunţat pe iubitul ei după trei ani de la crimă, timp în care a trăit cu el în casă, spune că bărbatul, de origine italiană, l-a luat pe băieţel la bătaie pentru că plângea. Copilul a murit din cauza loviturilor, iar bărbatul a pus la cale un plan sadic pentru a scăpa basma curată. El a fiert trupul micuţului în sodă caustică şi l-a aruncat apoi în apele Târnavei Mari şi ale Mureşului.

Antonio Zaccagna este acuzat de omor şi profanare de morminte.