Gabriel Cotabiță, fenomen inexplicabil: i s-a resetat creierul? S-a întos în timp

Gabriel Cotabita

Gabriel Cotabiță (60 de ani) a făcut luni (23 noiembrie) primele declarații despre perioadă în care a stat în comă. Mărturisirile cântărețului au uimit pe toată lumea. El susține că s-a întors în timp și că a trecut prin alte lumi. Psihologii cred că este vorba de halucinații, iar specialiști în arte divinatorii sunt de părere că artistului i s-a resetat creierul.

Cotabiță a suferit un infarct la 8 mai. A stat trei săptămâni în comă, timp în care familia și prietenii au așteptat cu sufletul la gură să se întâmple o minune. Și-a revenit și i-a uimit chiar și pe medici. Luni (23 noiembrie), cântărețul a povestit la Antena 1 despre stările pe care le-a avut și despre lumile în care susține că a trecut: „Prima călătorie a fost undeva prin Evul Mediu, cu niște cavaleri care se luptau de zor. Nu am stat foarte mult acolo, dar să nu cumva să înțelegi că făceam parte. Eram un spectator. Am văzut lumea, m-am plimbat la Roma, , am fost în Filipine, în Australia, pe aceeași scenă pe care am fost acum câțiva ani. Au fost, așa, niște locuri care îmi dădeau putere să cred că încă nu am terminat ceea ce aveam de făcut…Lumina albă o vezi dacă vrei să mori, dacă vezi culoarul. Eu n-am văzut nicio secundă nicio lumină albă. Tot ce-a fost în jurul meu a fost o culoare închisă, ceva negru când am mers în zona medievală, însă când am fost în Australia era însorit”.

Specialiștii în arte divinatorii sunt de părere că Gabriel Cotabiță chiar a trecut prin alte lumi și că nu este vorba despre o serie de halucinații, așa cum cred psihologii.

„Orice om aflat într-o situaţie mai specială, poate nu atât de gravă ca a lui Cotabiţă, poate trece prin astfel de momente. Este real tot ceea ce a povestit, doar că întrebarea este dacă aceste informaţii au venit în urma călătoriei spiritului sau în urma regresiei creierului ce trecea printr-o stare comatoasă. În astfel de situaţii au loc resetări ale creierului, ceea ce, cel mai probabil, s-a întâmplat şi în cazul lui Gabriel Cotabiţă. În urma regresiei, a călătorit în alte vieţi, creierul fiind în resetare, a intrat într-un univers paralel. Legat de călătoria lui în Evul Mediu, este o referire la o viaţă anterioară. Aflat în comă, se petrec astfel de lucruri şi, cu această ocazie, a avut loc o resetare a creierului, dar s-au şi corectat nişte defecte şi probleme, cum ar fi cea a transpiraţiei excesive cu care s-a confruntat de-a lungul anilor. Nu am studiat atent situaţia, dar rămâne de văzut dacă această resetare a creierului a avut loc definitiv sau doar pentru o perioadă. Legat de lumina pe care el susţine că nu a văzut-o, explicaţia e simplă. El nu a fost în moarte clinică, ci în comă, două stări total diferite, în care se petrec lucruri diferite”, a explicat consulantul în arte divinatorii Cristian Pompei, pentru ziarul Ring.

„A avut halucinații”

Desigur, există și alte explicații, nu tocmai medicale, pentru trăirile lui Gabriel Cotabiță. Psihologul Ilie Marinescu a explicat în detaliu prin ce a trecut, de fapt, cântărețul. El susține că este foarte posibil să fi fost vorba despre o serie de halucinații pe fondul tulburărilor cerebrale.

„Din punct de vedere psihologic, această experienţă poate fi asemănată cu o regresie hipnotică, doar că produsă inconştient, pe fondul tulburărilor cerebrale, mergând până la afectarea conştiinţei şi atunci defulările pot fi halucinaţii din inconştient. Şi medicaţia e posibil să fi avut un rol în acest sens, pentru că poate produce halucinaţii vizuale, auditive prin alterarea conştiinţei. Se ştie că noi venim cu o încărcătură în inconştient din alte vieţi. Practic, avem un inconştient colectiv şi unul individual, iar în cel colectiv se află arhietipurile vieţilor anterioare. Lui i-a fost activat acest inconştient, care este depozitarul vieţilor anterioare. La fel, e posibil să fi avut halucinaţii pe fondul tulburărilor cerebrale tot prin activarea inconştientului. Faptul că şi-a revenit înseamnă că medicaţia l-a repus în funcţie şi a stopat toate defulările inconştientului, acolo unde sunt toate traumele noastre”, a spus psihologul Marinescu.