IREAL! Baietelul asta s-a nascut cu creierul in afara craniului! Mama lui a refuzat sa faca avort asa cum au sfatuit-o medicii…

432458fef154ce4e2edc1c0dc3ef618c

Sierra si Dustin Yoder au primit socati vestea ca bebelusul pe care il asteapta sufera de o boala grava. Medicii au sfatuit-o pe mamica sa faca un avort, spunandu-i ca fiul ei nu are nicio sansa sa supravietuiasca mai mult de cateva ore de la nastere, asta in cazul in care nu se naste mort.

 

Micutul are creierul in afara craniului, intr-un “saculet” subtire atasat capului.

 

Sierra si Dustin au decis sa intrerupa sarcina, dar, in noaptea de dinaintea interventiei, s-au razgandit.

 

“Ni s-a spus ca, daca prin minune, supravietuieste, va fi toata viata o leguma, nu va simti nimic. Dar mie imi spunea altceva instinctul matern. Am decis sa ii acordam o sansa”, povesteste femeia.

Sierra l-a nascut pe micutul Bentley pe 1 noiembrie 2015. “Am stat langa el non-stop in primele 36 de ore, ne era teama ca o sa-l pierdem, voiam sa ii fim alaturi in ultimele clipe de viata”, au spus parintii. Surprinzator pentru toata lumea, bebelusul a supravietuit. Timp de patru luni a fost supus la tot felul de teste si analize. Medicii au vrut sa afle daca in saculetul atasat craniului exista tesut cranian functional. Acesta a crescut atat de mult incat exista riscul sa se sparga.

“In astfel de cazuri, se amputeaza ce este in afara capului, pentru ca nu este functional. Dar in cazul lui am facut mari eforturi pentru a-l pastra”, au declarat medicii neurologi. Seful echipei de specialisti care s-a ocupat de aceasta interventie extrem de dificila spune ca operatia a fost un succes. Se asteapta ca micutul creier al baiatului sa se dezvolte normal de-acum inainte. “Nu am niciun motiv sa nu cred asta”, a precizat Joh Meara, chirurgul plastician care s-a ocupat de Bentley. Se pare ca micutul se reface bine dupa aceasta operatie si toata lumea este optimista.