Klaus Iohannis, în vizorul jihadistului Luigi. Cum l-a ameninţat simpatizantul ISIS

Iohannis

Tânărul jihadist din Craiova a emis în ultimul an mai multe ameninţări la adresa preşedintelui României. Anchetatorii au interceptat zeci de astfel de mesaje, iar acesta este unul din motivele pentru care a fost deschisă ancheta împotriva sa.

Luigi B.C., tânărul de 17 ani din Craiova care a fost reţinut marţi de procurorii DIICOT, a postat pe Facebook mai multe mesaje împotriva şefului statului. Iată un exemplu: “Klaus Iohannis, prin aderarea la coaliţia ce luptă împotriva Statului Islamic, este responsabil de sângele iudeilor, creştinilor şi musulmanilor care sunt ucişi pe nedrept din pricina bombardamentelor voastre”. Acesta este un mesaj postat ca şi comentariu pe pagina de Facebook a preşedintelui, mesaj care a fost şters imediat de administratorii paginii. Luigi era atent şi la postările fostului preşedinte Traian Băsescu.

CITESTE SI: LEACUL pentru CANCER există de 100 de ani, dar e ţinut SECRET. Fiecare îl are în casă, dar îl IGNORĂ

În special când acesta aborda problematica migranţilor din lumea arabă către Europa sau când fostul şef al statului lua poziţii împotriva radicalizării discursurilor jihadiştilor, Luigi ţinea să-şi posteze şi el punctul de vedere.

rte1

Internat la Spitalul Obregia

Evident, în contradicţie cu opiniile lui Băsescu. “Cu voia lui Allah, curând străzile din Europa o să fie scena luptelor dintre noi” – acesta este un alt pasaj dintr-o postare mai lungă a tânărului. Ieri, Luigi B.C. a fost expertizat psihologic de specialiştii Institutului de Medicină Legală. Tânărul, dar şi mama acestuia (fiind minor a fost necesar acordul ei) au acceptat să fie internat într-un spital pentru a fi evaluat psihologic. După expirarea mandatului de reţinere a fost internat într-un spital de specialitate, cel mai probabil la Secţia de Psihiatrie Infantilă a Spitalului de Psihiatrie Alexandru Obregia. Procurorii nu au cerut arestarea pereventivă a tânărului, însă după ce va fi externat vor institui controlul judiciar asupra sa. “E vorba de interdicţia de a lua legătura cu anumite persoane, de a se conecta la internet sau a părăsi ţara”, precizează surse judiciare.

CITESTE SI: ATENTAT în BUCUREŞTI! ŢINTA atacatorilor a fost PRIMARUL, atacatorii aveau kilograme de dinamită