„Misterele” penisului, pe înţelesul tuturor. Tu le ştiai?

Penis1

Nu te gandesti foarte mult la functiile penisului, de ce functioneaza intr-un anumit fel si nu altfel.

Nu te gandesti foarte mult la functiile penisului, de ce functioneaza intr-un anumit fel si nu altfel. Iata 7 mistere ale penisului, explicate de dr. Joseph Sonstein, urolog si profesor la Facultatea de Medicina din Texas, pentru Men’sHealth.com.

 

1. De ce mai exista scurgeri de sperma si dupa orgasm?

Asa cum, dupa ce urinezi, mai exista doua-trei picaturi ramase pe canal, exact asa se intampla si cu sperma. In plus, fiind mai vascoasa, ii ia si mai mult timp sa iasa din uretra. Si in cazul urinei, si in cazul spermei, gravitatia isi face datoria.

2. De ce se micsoreaza penisul cand e frig?

Racoarea micsoreaza penisul din cauza contractiilor de la nivelul scrotului si al muschilor care formeaza penisul. Acest lucru se intampla pentru ca penisul sa fie cat mai aproape de corp si astfel sa primeasca caldura. Atunci cand este cald, scrotul si penisul se maresc pentru a se departa cat de mult posibil de corp.

3. Cum se explica erectiile matinale?

Nivelul de testosteron atinge “apogeul” in prima parte a zilei, asa se explica erectiile matinale, chiar daca nu exista excitatie.

4. De ce apar visele “ude”?

Si in timpul somnului poate creste nivelul de testosteron. Mai exista o teorie – neconfirmata prin studii – ca organismul se “curata” singur daca trece o perioada prea mare intre doua orgasme.

5. De ce iese urina “gresit”?

Cateodata, jetul urinar poate iesi “gresit” dupa ce ai facut sex sau te-ai masturbat. Fenomenul se explica prin faptul ca mai pot exista urme de sperma care obstructioneaza canalul. Daca problema persista este posibil sa ai o problema legata de bolile cu transmitere sexuala sau o rana. In ambele cazuri, cere sfatul medicului.

6. De ce penisul erect al unor barbati este mai lung, iar al altora mai tare?

Totul tine de genetica. In cazul barbatilor cu penisul mai mic, acesta tinde sa devina mai lung, in timpul erectiei. La barbatii care au un penis mai lung,  penisul devine mai tare, in timpul erectiei.

7. De ce este urina galbena, indiferent ce mananci?

Urina contine un o substanta chimica numita urobilina. Aceasta are culoare galbena. Insa, cu cat esti mai hidratat, cu atat urina este mai “limpede”. Daca urina este mai galbena, este semn ca nu bei suficiente lichide.