MUSULMANII RADICALI predică în România. Care sunt ZONELE VULNERABILE ale ţării

Islamisti

Muftiul Iusuf Murat, seful cultului musulman din Romania, a facut dezvaluiri pe Unde.tv, postul de televiziune online lansat recent de jurnalistul Robert Turcescu, despre moscheile ilegale care functioneaza in Romania.

Murat avertizase anterior ca nu isi asuma nici o responsabilitate in cazul in care in Romania vor avea loc evenimente tragice de genul celor din Franta.

El a spus ca in Romania se propaga ideologii in aceste moschei ilegale, asa cum i-ar fi marturisit una din persoanele care controleaza o astfel de moschee. Iar finantarea vine din tari interesate sa propage aceste ideologii, a spus muftiul, citat de flux24.ro.

Iar cei care controleaza aceste moschei ilegale sunt cetateni straini, a precizat seful cultului musulman din Romania.

Moschei

Muftiul a spus la Unde.tv ca exista probleme in legislatia romaneasca care permite functionarea unor astfel de moschei, in Romania fiind vorba de cateva zeci. Iusuf Murat a afirmat ca a avertizat autoritatile romane dupa atentatul de la Charlie Hebdo ca astfel de centre functioneaza ilegal in Romania. Muftiul a mai declarat ca aceste moschei publica carti impotriva crestinilor si a Occidentului.

Iusuf a spus ca aceste moschei sunt organizate ca fundatii care printre altele editeaza astfel de carti. De asemenea, Murat a mai precizat ca aceste fundatii-moschei sunt controlate de cetateni straini, veniti din Franta, Marea Britanie si alte tari europene si care nu au studii teologice, dand drept exemplu Iasiul unde ar exista un astfel de imam.

Muftiul a vorbit despre un tanar care si-a facut studiile intr-o tara musulmana, iar apoi cand s-a intors in tara s-a angatjat intr-o institutie de invatamant unde a dat jos stema Romaniei.

Moschee ilegală în zona Moldovei

El a spus ca o astfel de moschee ilegala a fost autorizata in regiunea Moldovei, unde traiesc doar doi musulmani. Iusuf a sustinut ca are si alte mesaje care ar acredita ideea ca si in Romania ar exista grupuri musulmane radicale. El a mai spus ca unele moschei din Romania sunt folosite pentru a incita la actiuni impotriva unor state dand exemplul Egiptului.

Pericol de atentat

De asemenea, analistul militar Silviu Crăescu spune că ameninţările ISIS adresate României nu trebuie ignorate. Mai mult, ar fi bine ca ţara noastră să îşi ia măsuri sporite de securitate, întrucât pericolul unui atentat este foarte plauzibil.

“România, ca stat NATO, e clar trecută pe lista teroriştilor. Să nu uităm că aceştia au cam făcut ceea ce au declarat. Deci pericolul ca în România să fie un atentat e real. Nimeni nu poate preveni sau şti dinainte ce au de gând aceşti lupi singuratici. Putem doar preveni asemenea acţiuni, printr-o colaborare a tututor serviciilor secrete din ţările NATO. Trebuie neapărat o amplă colaborare între toţi cei care pot preveni atacurile grupărilor jihadiste şi nu numai”, a declarat Silviu Crăescu, preşedintele Academiei Naţionale de Securitate, informează Libertatea.

Zonele periculoase, vulnerabile ar fi cele aglomerate, acolo unde teroriştii au atacat deja, în ţări precum Franţa, dar şi în alte state de pe întreg mapamondul.

CITESTE SI: CONCURS NATIONAL! Câştigă TABLETE instant cu doar un singur CLICK!