O femeie a fost diagnosticată cu cancer datorită câinelui ei. Cum s-a terminat totul

Caine

Lisa Johnson, o femeie de 37 de ani din Marea Britanie, mama a trei copii, a dezvăluit în presa britanică că viața i-a fost salvată de cățeaua ei care a descoperit că aceasta suferă de cancer la sân.

Femeia a început să se simtă rău, dar nu a mers la medic. În schimb, cățelușa Marley, un Bull Terrier în vârstă de 10 ani, a observat imediat că ceva este în neregulă cu ea. Câinele refuza efectiv să mai plece de lângă ea și o lătra ori de câte ori se ridica în picioare.

„Peste tot unde mă duceam venea după mine. Dacă mă duceam la bucătărie venea lângă mine, dacă mă așezam în pat se lipea repede de mine. Singura dată când s-a comportat așa a fost când eram însărcinată. A devenit extrem de protectoare chiar dinainte să aflu eu că sunt gravidă. Cu următorii mei doi copii, a făcut la fel. Simțea mereu dinainte să aflu eu că se întâmplă ceva în corpul meu”, a declarat britanica. După patru săptămâni, în care cățelul nu i-a dat pace, Lisa s-a gândit că poate cățelușa simte iar că ar fi ceva cu ea și a decis să meargă la doctor.

„De data aceasta, știam că nu sunt gravidă așa că nu înțelegeam de ce se poartă așa. Ceva nu era bine și i-am zis soțului meu că se întâmplă ceva. După o lună în care se tot ținea după mine, am decis să merg la doctor”, a mai spus aceasta.

La control, medicii i-au descoperit un nodul la sânul stâng, iar biopsia a scos la iveală o tumoră malign în stadiu incipient. Femeia a început imediat chimioterapia, iar Lisa este convinsă că patrupedul ei practic i-a salvat viața. „Știu că sună ciudat, dar Marley se purta foarte ciudat. Nu mă lăsa deloc în pace și, de obicei, nu e deloc așa. În mod normal e foarte independentă și nu e interesată deloc de tine”, a subliniat Lisa, care și-a revenit complet. „De când am tratat cancerul, Marley s-a calmat, de parcă și-a atins scopul. Deși pare greu de crezut, ea chiar are al șaselea simț și mi-a salvat viața”, a mai spus femeia.