Oamenii o acuză că nu și-a ucis copiii în pântec. Răspunsul dur dat de Cristina Bălan. Baieții vedetei suferă de sindromul Down

Cristina Balan

Drama Cristinei Bălan pare că nu se mai termină. De când a făcut public faptul că cei doi copii ai ei suferă de sindromul Down, interpreta este zi de zi criticată de oameni. Unii dintre ei consideră că vedeta ar fi trebuit să renunțe la sarcină. Câștigătoarea „Vocea Romîniei” le-a scris tuturor un mesaj, prin care explică de ce nu a renunțat la gemeni, înainte ca aceștia să vină pe lume.

„Da, recunosc, am greșit. Sunt vinovata de non-ucidere din culpă. Alt termen mai aproape de ce vreau sa exprim nu am găsit. Ah, și de tăinuire, complicitate, presupun. Greu de crezut, dar, in urma dezvaluirilor de ieri, sunt persoane care ma acuza că nu mi-am ucis pruncii, în pântec. Eu înca încerc să-mi înfășor mintea în jurul acestei atitudini și sa inteleg cum de au putut scoate asemenea ineptii și, mai ales, de unde le-au scos. Ca din inimă sigur nu. Am eu o banuiala de unde, dar nu e momentul s-o exprim… Oricum, e adânc. Ok, nu suntem toți sentimentali, sensibili și empatici, dar, pentru numele Lui, cum reuseste cineva să fie atât de cinic încât sa vadă avortul terapeutic/medicinal ca pe o solutie pentru un copil „imperfect”?! (Pot pune link-uri cu oameni cu dizabilitati, care pâna și semințele le scuipa mai cu talent decat unul non-dizabilitat). De unde putem ști ce destin măreț poate avea o persoană cu dizabilitate și cate suflete poate inspira prin exemplul personal? Cum poți judeca totul numai dupa niste standarde implementate in constiința noastră ca niște microcipuri? Și, repet, cum poti sti ca pruncul tau, nascut tipic si sănătos, nu va avea o dizabilitate dobândită pe parcurs? Autism, accident, diabet, epilepsie… Ce ai face cu „defectul”? Atunci l-ai ucide? Si daca te arati revoltat de această idee, spune-mi, te rog, diferenta între a ucide un bebeluș de 24 și unul de 52s (sau pune tu o cifra). E cam trist dacă dragostea ta fata de o fiinta e conditionata de „perfecțiune”.Nu, n-am să fiu ipocrită sa spun ca eu imi doream copii cu SD, in defavoarea unora tipici (sau normali, cum le spui tu). Dar știi de ce? Tocmai pentru ca traim acest separatism între tipici și speciali. Dacă ar fi dupa multe primate, cei speciali ar trebui sa stea cuminți și adunati în centrele lor, să nu mai lezeze sufletele sensibile ale celor care se uita la ei pe sub sprâncene, ca la niște curiozități”, este o parte din mesajul  cântăreței.