Primele imagini de la cimitirul unde este inmormantat Mircea Albulescu

Alb1

Mircea Albulescu a fost inmormantat astazi la Cimitirul Reinvierea din Capitala.

Vineri, sicriul cu trupul marelui actor a fost depus la Teatrul National, acolo unde colegii, prietenii si admiratorii au putut sa vina sa-si ia ramas bun.

Spre seara, sicriul a fost dus la capela cimitirului Reinvierea, acolo unde astazi a avut loc inmormantarea.

Putin inainte de pranz, la cimitir a ajuns si singurul copil al actorului. Matei Albulescu, fiul actorului este directorul unei mari companii. Toata lumea a ramas cu gura cascata cand a vazut cum a venit imbracat acesta la inmormantare. Fiul lui Albulescu are pe el un tricou mov cu guleras negru si blugi.

“Poate era singurul lucru inchis la culoare pe care il avea in sifonier”, comentau batranele din cimitir care venisera si ele sa vada inmormantarea si sa aprinda o lumanare.

Mircea Albulescu a fost inmormantat cu onoruri militare, iar 12 preoti au oficiat slujba de inhumare. Profund afectata, Manuela Harabor nu s-a dezlipit de langa sicriu si a dus chiar ea, de la biserica la mormant, platoul cu coliva sfintita.

Mircea Albulescu a fost inmormantat langa locul de veci in care se odihneste sotia sa, in prezenta unui sobor numeros de preoti si in aplauzele prelungi ale publicului sau care ii regreta disparitie.

La ceremonia trista au fost prezente mai multe personalitati publice, actori si colegi de scena ai regretatului artist: Elvira Deatcu, Marian Ralea, George Ivascu si sotia sa, regizorul Alice Barb, Manuela Harabor, Adrian Tititeni, Tudorel Filimon, Dan Tudor si multi, multi altii.

Mircea Albulescu a murit vineri dimineata la Spitalul Floreasca. Avea 81 de ani si probleme cardiace grave.