Răsturnare de situaţie în cazul fetiţei care a murit la ştrandul din Geoagiu Băi. Vezi ce a arătat autopsia

Geoagiu Bai1

Fetiţa de 7 ani din Turda care a murit, duminică după-amiază, după ce sărise de pe trambulina unui ştrand din staţiunea hunedoreană Geoagiu Băi, şi-a fracturat coloana în momentul în care a sărit, spun legiştii.

Legiştii hunedoreni au finalizat autopsia în cazul fetiţei de şapte ani care a murit la Spitalul Municipal Orăştie după ce a suferit un accident la un ştrand din staţiunea Geoagiu Băi, concluzia acestora fiind că minora şi-a fracturat coloana cervicală în momentul în care a sărit de pe trambulină în apă.

Dan Marculescu, şeful Serviciului Judeţean de Medicină Legală Hunedoara, susţine că moartea copilei a fost accidentală.

„Autopsia a arătat o fractură de coloană cervicală probabil produsă la momentul impactului cu apa, prin săritură de la înălţime. În momentul impactului capului cu apa se produce o flexare inversă, dorso-flexie a coloanei cervicale, când poate să cedeze vertebra. Acest lucru este susţinut şi prin faptul că prezintă şi un hematom subdural în curs de constituire, care este exclusiv de decelerare – capul loveşte un plan fix, apa fiind în acest caz planul fix unde a avut loc impactul”, a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX, Dan Mărculescu, şeful Serviciului Judeţean de Medicină Legală Hunedoara.

Poliţiştii hunedoreni spun că în cazul decesului fetiţei au deschis un dosar penal de ucidere din culpă, cercetările fiind in rem.

În cursul dimineţii de luni, familia băieţelului care se presupunea că ar fi sărit peste fată în bazin a sunat la Poliţie. „Poliţia Geoagiu a fost contactată prin reprezentant legal de familia unui minor în vârstă de 7 ani, din din judeţul Hunedoara, care şi-a arătat disponibilitatea de a sprjini ancheta penală cu privire la decesul minorei în vârstă de 7 ani, din judeţul Cluj, care a suferit un nefericit accident în statiunea Geoagiu Băi”, a declarat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara.

Potrivit unor surse judiciare, copilul minor despre care poliţiştii hunedoreni spuneau, duminică, că ar fi sărit în bazin peste copila de 7 ani, este din comuna hunedoreană Veţel şi urmează a fi audiat de poliţişti.

O fetiță de 7 ani, din Turda, a decedat duminică după-amiază la Spitalul municipal Orăștie, în urma unui accident suferit la un ștrand din stațiunea hunedoreană Geoagiu Băi. Polițiștii susțin că un alt minor, care a sărit de pe trambulina unei piscine, a căzut peste copilă.

„Fetița era cu părinții ei la ștrand. A sărit de pe trambulină în bazin, în urma ei a sărit un alt copil care i-a sărit practic în spate. Părinții au solicitat Ambulanța, iar la o oră și jumătate, după resuscitări, a decedat la spital”, a declarat Laura Bradu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Hunedoara, potrivit gazetadedimineata.ro.

Minora a reușit să iasă pe picioarele ei din bazin, dar la scurt timp a căzut inconștientă pe marginea bazinului. Reprezentanții Serviciului Județean de Ambulanță Hunedoara susțin că fetița era inconștientă la momentul în care echipajul medical a ajuns la ștrandul din Geoagiu, și că pe drumul spre spital starea ei de sănătate s-a agravat.

Echipajul nostru a găsit-o inconștientă, dar cu respirații spontane și puls prezent. Au fost aplicate toate procedurile și manevrele conform protocolului, i-au pus guler cervical, au imobilizat-o în saltea vacuum, i-au pus oxigen, au urcat-o în Ambulanță și au plecat spre spitalul din Orăștie. Pe drum starea s-a agravat, fetița a început să verse și la intrarea în Urgențe, când s-a făcut transferul din Ambulanță în Urgență, fetița a intrat în stop cardio-respirator. Au început manevrele de resuscitare, dar fără succes„, a precizat Călin Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al SAJ Hunedoara.