Ponturi Campionatul European U21: Spania-Italia. Ibericii sunt favoriți la caștigarea trofeului

Ponturi Campionatul European U21: Spania-Italia. Ibericii sunt favoriți la caștigarea trofeului

A doua semifinală a Campionatului European de tineret din Polonia se va disputa de la ora 22:00, pe stadionul MKS din Cracovia și le are ca protagoniste pe selecționatele Spaniei și Italiei. În prezent, spaniolii sunt văzuți cel mai bine de către casele de pariuri având cea mai mică cotă pentru câștigarea turneului, în timp ce italienii sunt cotați cu șansa a 4-a, la o cotă de 6. Dar să vedem cum se prezintă cele două reprezentative:

Spania

Selecționerul Albert Celades și echipa de tineret a Spaniei se bucură de o nouă generație extrem de promițătoare, talentată, cu un potențial uriaș. Dacă e să dăm crezare celui mai bun site în domeniul transferurilor, atunci putem afirma că valoarea estimată a lotului spaniol depășește cu ușurință 200 de milioane de euro. Nu este însă de mirare, mai ales dacă enumerăm câțiva jucători ale căror cote pe piața transferurilor au explodat: Saul Niguez conduce ierarhia cu peste 30 de milioane, apoi mai putem vorbi de Bellerin, Asensio sau Inaki Williams.

La această grupă de vârstă Spania a pierdut o singură dată în ultimele 20 de partide și doar de 4 ori a remizat. Ibericii au început în forță și turneul din Polonia prin victoria la scor în fața Macedoniei, 5-0. Prestațiile bune au continuat și în derby-ul grupei cu selecționata Portugaliei, scor 3-1, dar și în partida cu Serbia, când Spania era deja calificată, învingând cu 1-0, fără a mai forța. 

Marcos Asensio, jucătorul lui Real Madrid leagă sezonul excelent făcut la echipa de club cu evoluții foarte bune și la echipa națională. Este golgheterul competiției cu 3 goluri marcate, urmat de mijlocașul lui Atletico, Saul Niguez cu 2 reușite. Punctul nevralgic al ibericilor îl reprezintă centrul defensivei unde este loc de îmbunătățiri, însă pe faza de atac strălucește prin prisma individualităților crescute la Barcelona (Sandro Ramirez și Deulofeu), asistate de jucătorii mai sus amintiți.

Echipa probabilă: Arrizabalaga - Bellerin, Mere, Vallejo, Jonny - Llorente, Niguez, Ceballos - Deulofeu, Sandro Ramirez, Asensio.

 

Italia

În etapa inaugurală italienii s-au impus cu 2-0 în fața naționalei daneze, însă în partida următoare au cedat neașteptat în compania Cehiei, scor 3-1. Tinerii antrenați de Luigi Di Biagio au ajuns cu greu în semifinalele competiției, prin victoria cu 1-0 din ultima etapă a fazei grupelor în fața Germaniei, câștigând totodată și prima poziție în grupa C. Emoțiile au fost la un nivel ridicat, dat fiind că o victorie a Cehiei coroborată cu un rezultat negativ al italienilor ar fi trimis acasă talentata formație azzura.

Principalele elemente din lotul italian sunt aripile Bernardeschi și Berardi, alături de portarul Donnaruma. De asemenea, așa cum obișnuiește și la echipa mare, Italia se bazează pe o defensivă precisă, condusă de Rugani și Caldara. Chiar dacă a încasat 3 goluri de la cehi, apărarea a păstrat intactă poarta lui Donnaruma în partidele cu Danemarca și Germania.

După eșecul din runda a doua, Di Biagio a schimbat formula de start, fiind nemulțumit de prestația vârfului Petagna. Grassi, Cataldi și Calabria nu și-au mai găsit nici ei locul în primul 11, iar Chiesa a fost titularizat în banda dreaptă, el fiind și furnizorul de la golul marcat de Bernardeschi în poarta nemților.

Echipa probabilă: Donnaruma - Conti, Rugani, Caldara, Barreca - Pellegrini, Benassi, Gagliardini, Chiesa - Berardi, Bernardeschi.

Acum 4 ani, cele două combatante de azi se întâlneau în aceeași competiție, dar în finală. Atunci Spania s-a impus cu 4-2 grație unei triple a lui Thiago Alcantara și a unei reușite a lui Isco. Cea mai recentă partidă dintre cele două s-a consumat în luna martie a acestui an, într-un joc amical, când tot ibericii au ieșit învingători, cu scorul de 2-1.