Ponturi Cupa Confederațiilor: Portugalia-Chile. Cine ajunge în FINALĂ?

Ponturi Cupa Confederațiilor: Portugalia-Chile. Cine ajunge în FINALĂ?

Prima semifinală a Cupei Confederațiilor, ediția 2017, din Rusia aduce față în față campioanele Europei și Americii de Sud. Pe hârtie, e greu să afirmi fără dubii că una dintre formații este mai bună decât cealaltă. Nici bookmakerii nu au conturată foarte clar o imagine asupra învingătoarei date fiind cotele oferite pentru această partidă. Privind retrospectiv la jocul și rezultatele celor două oponente, se pot însă desprinde câteva concluzii asupra naționalei care are cele mai mari șanse să joace finala. 

Portugalia

Ibericii au câștigat cu mult, mult noroc trofeul continental, după părerea multora chiar nemeritat. Oricum, rezultatul rămâne și astăzi au șansa să se califice într-o nouă finală. Atât în preliminariile pentru campionatul mondial, cât și în cele trei jocuri din grupa de la acest turneu Portugalia a arătat mai bine decât a făcut-o în Franța. De la acea finală portughezii au mai disputat 12 jocuri, în care au pierdut doar de două ori și au remizat o dată. Din cele 9 victorii 8 au fost obținute fără a primi gol. În etapa inaugurală au remizat cu naționala Mexicului, 2-2, după ce au condus-o de două ori, iar pe gazda Rusia a învins-o la limită, 1-0. În urmă cu 4 zile Ronaldo și compania s-au delectat cu reprezentativa Noii Zeelande de care au dispus fără probleme, cu 4-0. Grație acestui succes Portugalia a câștigat și grupa, având golaveraj superior Mexicului. Dacă faza defensivă nu este unul dintre punctele forte ale trupei pregătite de Fernando Santos, de la mijloc în sus portughezii au jucători de primă clasă. Pe lângă Cristiano îi amintim aici pe Bernardo și Andre Silva, cumpărați pe bani grei în acest mercato sau pe fundașul de la Dortmund Raphael Guerreiro. În ultimul joc din grupă au fost menajați câțiva dintre titulari, iar Ronaldo, Quaresma și Bernardo Silva nu au terminat partida în teren fiind schimbați după pauză.

Echipa probabilă: Rui Patricio - Cedric, Pepe, Alves, Raphael Guerreiro - Moutinho, B. Silva, Gomes, Carvalho - Nani, Ronaldo.


Chile 

Sud-americanii pot spune că trec printr-o criză de rezultate în ultimul timp. Chiar dacă pe continentul lor au un parcurs bun, de când au venit în Europa au obținut o singură victorie. După remiza cu Rusia și înfrângerea în amicalul cu România chilienii au înfruntat în primul joc de la Cupa Confederațiilor reprezentanta continentului african. Au învins Camerunul abia pe final de meci, când selecționerul a fost nevoit să îl cheme de pe bancă pe Alexis Sanchez, de departe cel mai influent jucător din componența lotului. A urmat apoi partida cu naționala puțin experimentată a lui Joachim Low, de care Chile nu a reușit să treacă. A deschis scorul rapid, profitând de o greșeală individuală a nemților, dar au fost egalați și au pierdut șansa de a termina grupa pe primul loc. În ultima etapă din grupă elevii pregătiți de Juan Antonio Pizzi au furnizat supriza, una neplăcută. Au fost egalii australienilor, fiind conduși de aceștia și chiar dominați spre finalul partidei. A arătat foarte slab, iar jocul a fost unul de uzură, care probabil își va lăsa amprentele pe forma fizică pe care o vor putea afișa sud-americanii.

Echipa probabilă: Bravo - Isla, Jara, Diaz, Beausejour - Fuenzalida, Aranguiz, Hernandez - Sanchez, Vargas, Vidal.


Pont pariuri: Portugalia se califică

Incredere: 7/10

Cota: 1.71