SUPERMECI la Campionatul European U21: Anglia - Germania. Cele mai tari PONTURI

SUPERMECI la Campionatul European U21: Anglia - Germania. Cele mai tari PONTURI

Astăzi în Polonia, gazda Turneului Final al europenelor de tineret, pe Stadion Miejski din Tychy, se vor confrunta de la ora 19:00, naționala juvenilă de peste Canalul Mânecii cu juniorii germani, un meci cu încărcătură revanșardă după ce în ediția 2009 din Suedia, când s-au ciocnit chiar în finală, Anglia a ieșit tamponată rău cu 4-0. Un deznodământ ce a părut un pic disproporționat după ce, componente ale aceleași grupe de calificare atunci, au rămas la pace 1-1. 

Dar sunt rezultate statistice în situația când, de la ediție la ediție, loturile se schimbă din temelii și ce-a fost ieri valabil, azi poate fi pe invers, în funcție de talentul actualilor actori, rămâne doar dorința de revanșă. De atunci numai Germania a mai reușit să se califice în fazele finale, respectiv în 2015 în Cehia, când a fost la rândul ei spulberată în semifinale cu 5-0 de Portugalia, care n-a reușit să ia trofeul, lăsundu-l la penalty după remiză albă, tinerilor suedezi. De observat însă succesiunea scorurilor, care te lasă în ceață, asta apropo de tentativa de a găsi o rezolvare astăzi.  

Anglia U21 a fost preluată de Aydi Boothroyd din toamna anului trecut, un antrenor ce s-a ocupat în principal de loturile de tineret britanice pe diferite categorii de vârstă. A reușit în acest sezon să preia șefia grupei de calificare cu 2 1 0 și 5-1, într-o componență cu Slovacia, Suedia și Polonia, remiza fiind una albă chiar în deschidere cu campionii en-titre suedezi, după care a urmat 2-1 cu Slovacia și 3-0 cu țara gazdă. Cei pe care și-au bazat în principal atacul, cu mici variații pe parcurs sunt în formula de start, respectiv Redmond (Southampton), Baker (Vitesse) și Swift (Reading), în sprijinul vârfului Gray (Leicester).

Anglia U21Pikford - Chilwell, Mawson, Chambers, Holgate - Prowse, Chalobah - Redmond, Baker, Swift - Gray.

Germania U21 a fost "uber alles" în 2009, așa cum am subliniat, când n-a prea lăsat loc de bună ziua englezilor în finala în care i-au desființat cu 4-0, motiv acum să se aștepte la represalii. Și ei cu un nou antrenor la pupitru din acest sezon, Stefan Kuntz, fost atacant în naționala de seniori, au disputat în grupa de calificare, 2 meciuri de fotbal 2-0 cu Cehia și 3-0 cu Danemarca, plus disputa 0-1 cu Italia. De ce e privită separat? N-am văzut meciul dar din relatările pe marginea subiectului, se pare că nu s-a desfășurat așa cum te aștepți, ca jucătorii să încerce să preia balonul să facă ceva cu el, aici păreau deranjați cînd îl aveau și încercau să scape de el. Per total s-a întâmplat ce trebuia să se întâmple, 1-0 pentru Italia, plecând braț la braț în semifinale, nemții de pe locul 2 evitând și pe spanioli acum, ce s-a auzit că ar fi fost cei mai talentați în calificări, așa că măcar le-au lăsat onoarea italienilor să se spele pe cap cu aceștia. Astăzi vor încerca să urce în finală cu ofensivii de serviciu, respectiv Weiser (Hertha), Meyer (Schalke), Gnabry (Bremen), iar în față Selke (Leipzig).

Pont pariuri: Over 2.5 goluri

Incredere: 8/10

Cota: 2.05