Simona Halep - Ying-Ying Duan. Romanca țintește șefia WTA!

Simona Halep - Ying-Ying Duan. Romanca țintește șefia WTA!

Cea mai valoroasă dintre tenismenele României va începe acest sezon pe iarbă marți 27 iunie, în turul secund la Eastbourne, contra reprezentantei Chinei - Ying-Ying Duan (64 WTA). Poate fi un turneu istoric pentru Halep, deoarece la finalul lui, finalista de la Roland Garros are oportunitatea să urce pe primul loc WTA - asta ar aduce beneficii extrem de mari pentru Simona, dar și pentru întreg tenisul din țara noastră.

 SIMONA HALEP 

Machedoanca de 25 ani are un bilanț pozitiv pe gazon, cu 20 victorii din 32 meciuri oficiale. Anul trecut a avut o rată de succes impresionantă, de 80% pe acest tip de suprafață. Este pentru prima dată când Simona participă la Eastbourne, turneul imediat premergător Wimbledonului, nu are puncte de apărat și în funcție de celelalte rezultate ale lui Angelique Kerber și Karolina Pliskova, poate să ajungă în postura inedită de lideră mondială. 


YING-YING DUAN 

Sportiva din China va împlini luni 28 ani, are un fizic destul de atipic tenisului feminin de performanță - 1.86 metri și 84-85 kilograme. De aici, degajă multă forță, dar este și destul de lentă. Are un bun palmares pe iarbă în întreaga carieră, 15 victorii din 23 partide, 3 din 4 anul acesta. Acum vine din calificări, dar nu a impresionat, nici în primul tur nu a avut rezistență serioasă, americanca McHale abandonând în setul secund. Stilul de joc al asiaticei este unul foarte agresiv, ofensiv, cu multe lovituri plate și marjă mare de risc. De obicei, dacă schimburile de mingi se prelungesc la mai mult de 3-4 lovituri, Duan pierde punctele respective. 


 

Pont pariuri: Halep -1.5 seturi

Incredere: 7/10

Cota: 1.64