S-a aflat SECRETUL părului de aur: ce să faci ca să-ţi crească părul de două ori mai rapid

Par crescut1

Zi de zi ne cad zeci, chiar sute de fire de păr. Până la o anumită limită acest proces este perfect normal, însă atunci când ne pică foarte mult păr riscăm să avem probleme serioase cu podoaba noastră capilară.

Părul trece prin trei etape absolut firești: creșterea, menținerea și apoi căderea. Aceste procese sunt normale pentru regenerarea prodoabei capilare, însă atunci când ne cade mai mult păr decât este cazul riscăm să ne trezim cu un păr foarte rar sau chiar cu alopecie sau chelie.

CITESTE SI: INCREDIBIL! Ce a putut să găsească o femeie din Bucureşti în mezelurile cumpărate de soţul ei

Atunci când nu vorbim despre o problemă serioasă, o afecțiune ce trebuie tratată medicamentos, cel mai probabil cauza căderii părului este o îngrijire defectuoasă a podoabei capilare.

Ceapa

Ceapa este unul dintre cele mai uimitoare remedii naturale ce previn căderea excesivă a părului. Ceapa ajută părul să se regenereze și să crească mult mai repede.

Chiar dacă mirosul acestei legume nu este cel mai plăcut, efectele sale miraculoase merită sarcificiul de a suporta mirosul înțepător pentru câteva zile.

CITESTE SI: NICOLETA LUCIU, sechestrată în propria căsnicie: ce interdicţie a primit de la soţul ei

Spre deosebire de tratamentele profesioanle costisitoare, bazate pe substanțe chimice care în unele cazuri pot face mai mult rău decât bine, masca cu ceapă este și ieftină și nu are nici efecte secundare.

Ceapa este benefică pentru păr datorită conținutului ridicat de sulfuri. Sucul de ceapă ajută la îmbunătățirea circulației sângelui, la întărirea și stimularea creșterii firului de păr. Mai mult, ea previne și ruperea firului de păr, făcându-l mai puternic.

CITESTE SI: Simona Gherghe dă CĂRŢILE pe FAŢĂ în privinţa relaţiei cu MĂRUŢĂ. RECUNOAŞTE TOT

Cum se folosește

Suc crud de ceapă– Pune în blender câteva cepe, iar apoi cu sucul obținut masează scalpul. Lasă-l să acționeze timp de minim 30 de minute. Apoi aplică șampon și chiar un balsam cu miros plăcut pentru a scăpa de aroma cepei. Reia acest tratament de două-trei ori pe săptămână.

Ceapă cu miere-  Sucul obținut ca mai sus se poate combina și cu miere și se folosește în același mod, masând scalpul. Mierea are beneficiile ei, prevenind blocajele ce se pot ivi la nivelul foliculilor.

Mixtură de ceapă cu rom- Aceasta este o variantă de a elimina din mirosul neplăcut al cepei. Toacă ceapa și las-o peste noapte într-un pahar cu rom, la temperatura camerei. La fel, mixtura se folosește pentru a masa scalpul înainte de baie.

Dacă ai răbdare să aplici masca cu ceapă de mai multe ori vei observa că funcționează chiar mai bine decât tratamentele profesioniste.

CITESTE SI: NASA admite: Un asteroid URIAŞ ne va lovi ca o bombă atomică