Secretul clementinelor din supermarketuri. Ce sunt de fapt. Mai cumperi?

Clementine

Mandarinele şi clementinele nu sunt apreciate doar pentru gustul şi savoarea lor, dar şi pentru vitaminele pe care acestea le conţin. Un lucru de remarcat este faptul că aceste fructe au în compoziţia lor puţine calorii, circa 46 la 100 de grame de fruct, scrie Realitatea.net.

Sunt ideale pentru dietă, deoarece două clementine se încadrează la cifra de 60 de calorii, ceea ce reprezintă un lucru important pentru persoanele care urmează o dietă.

CITESTE SI: LEACUL pentru CANCER există de 100 de ani, dar e ţinut SECRET. Fiecare îl are în casă, dar îl IGNORĂ

Conţin foarte multă vitamina C şi de aceea foarte utilă în special în perioada rece a anului. De asemenea mai conţin magneziu şi fier, care menţin funcţionarea în condiţii normale a sistemului muscular şi nervos.

Clementinele sunt formate din 86% apă, sunt bogate în potasiu şi calciu. De asemenea conţin foarte multe fibre, care sunt foarte utile în digestie, având un aport deosebit la micşorarea colesterolului din sânge. Datorită prezenţei fibrelor şi a potasiului, clementinele sunt foarte bune în procesul de detoxifiere.

Clementinele sunt invenţia omului, prin altoirea portocalului cu mandarinul. Clementinele au fost create de Louis Charles Trabut, în 1900.

CITESTE SI: ATENTAT în BUCUREŞTI! ŢINTA atacatorilor a fost PRIMARUL, atacatorii aveau kilograme de dinamită

Aceste fructe nu conţin sâmburi, deci ele nu se pot înmulţi decât prin procesul de altoire. Gustul şi aspectul diferit al clementinelor se datorează soiurilor diferite de portocal şi mandarin din care rezultă clementinele.

Clementinele rezistă mai mult decât mandarinele, dar îşi menţin aroma acestora, iar în comparaţie cu portocalele sunt mai dulci şi mai zemoase. Totuşi, mare atenţie la cât consumaţi, căci orice substanţă poate deveni negativă, poate avea impact nociv dacă e consumată într-o cantitate prea mare. Iar acest lucru e valabil atât pentru clementine, cât şi pentru mandarine. Excesul poate transforma clementina într-osubstanţă criminală.

CITESTE SI: CONCURS NAŢIONAL! Câştigi tabletă INSTANT: cadou extraordinar de CRĂCIUN