Sex lipsă? Există un ciudat efect cauzat de abstinenţă

Sex stud

Activitatea sexuala joaca un rol foarte important in viata noastra, iar lipsa acesteia genereaza multe probleme.

Sexologii avertizeaza ca lipsa indelungata a relatiilor intime afecteaza atat comportamentul barbatilor, cat si pe cel al femeilor. Aceste concluzii se bazeaza pe studii recente care arata ca abstinenta cauzeaza dificultati de concentrare, scaderea stimei de sine, cresterea nivelului de stres si, in unele cazuri izolate, chiar atacuri de panica.

„Cei care nu au raporturi sexuale regulate pot suferi dezechilibre in plan hormonal si metabolic. O pauza mai mare de sase luni intr-un an nu este indicata”, este parerea mai multor sexologi.

Astfel, daca traverseaza o perioada lunga fara sex, femeile pot avea probleme legate de colul uterin si de instalarea menopauzei timpurii. Aparitia unor chisturi ovariene are si ea legatura cu lipsa relatiilor intime. In schimb, la barbati poate fi afectata functia testiculara, ceea ce duce la reducerea numarului de spermatozoizi si la aparitia cancerului de prostata.

De asemenea, o perioada lunga fara sex poate genera chiar si depresii grave. La femei au fost semnalate cazuri in care abstinenta a cauzat dezechilibre hormonale, dureri de san si tulburari menstruale.