Șoc la EURO 2016! Nu s-a mai întâmplat așa ceva! România trebuie să joace două meciuri cu Albania

romania

Echipa naţională de fotbal a României va juca, miercuri, un meci crucial contra Elveţiei, în Grupa A a Campionatului European. „Tricolorii” au nevoie ca de aer de victorie, după înfrângerea cu Franţa.

Jucătorii din reprezentativa „Ţării Cantoanelor” sunt porecliţi „ceasornicarii”, ştiut fiind faptul că elveţienii produc cele mai renumite ceasuri din lume.

Cu toate acestea, albanezii sunt cei care dau ora exactă în naţionala Elveţiei. Şase fotbalişti din lotul lui Vladimir Petkovici au origini albaneze. Blerim Dzemaili, Granit Xhaka, Admir Mehmedi, Xherdan Shaqiri, Shani Tarashaj şi Nico Elvedi au „trădat” Albania şi acum stau în calea „armatei” generalului Anghel Iordănescu.

Practic, Chiricheş şi compania vor înfrunta echipa „secundă” a Albaniei. Fraţii Xhaka s-au aflat faţă în faţă în meciul Albania – Elveţia (0-1). Granit a jucat pentru elveţieni, iar Taulant pentru albanezi. Mama celor doi Xhaka le-a ţinut băieţilor ei pumnii din tribună, iar sufletul i-a fost, evident, împărţit. Extrem de inspirată, aceasta a imortalizat excelent sentimentele trăite prin îmbrăcămintea purtată. Ea a îmbrăcat un tricou jumătate în culorile Elveţiei, jumătate în culorile Albaniei.

Granit Xhaka este legitimat în Germania, la Borussia Moenchengladbach, şi este cel mai scump dintre fotbaliştii cu origini albaneze care evoluează pentru reprezentativa Elveţiei. Fotbalistul este cotat la 35 de milioane de euro. La rândul lui, Admir Mehmedi joacă la Bayer Leverkusen şi costă 5 milioane, Blerim Dzemaili la Genoa (3,5 milioane de euro), Xherdan Shaqiri la Stoke City (15 milioane de euro), Shani Tarashaj la Grasshoppers Zurich (4 milioane de euro) şi Nico Elvedi la Borussia Moenchengladbach (4 milioane de euro).

Cei şase fotbalişti cu rădăcini albaneze din lotul elveţian fac, în total, 66,5 milioane de euro. În schimb, toată echipa României valorează 56 de milioane de euro. La noi, Chiricheş e cel mai scump: 5,5 milioane de euro.

România şi Elveţia se vor întâlni la Paris, pe stadionul echipei PSG, „Parc des Princes”.

Băieţii lui „tata Puiu” vor juca şi împotriva Albaniei, duminică, 19 iunie, la Lyon.