ŞOCANT! Corpurile a cel puţin 85 de migranţi, înecaţi în Mediterană, au fost aduse de valuri pe ţărmul Libiei

migranti_14623400

Cel puțin 85 de trupuri neînsuflețite ale unor migranți care s-au înecat în Marea Mediterană în timp ce încercau să ajungă în Europa au fost aduse de valuri la țărm în nord-vestul Libiei, în apropierea orașului Zuwara, relatează joi agenția Reuters.

Cei mai mulți dintre acești migranți par să provină din țările Africii subsahariene, iar corpurile lor se află într-o fază avansată de descompunere. Deocamdată nu este clar când s-au înecat.

Potrivit Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM), cel puțin 1.000 de migranți au murit în naufragii și în urma răsturnării bărcilor, săptămâna trecută, în centrul Mării Mediterane.

Ultimele date ale Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiați, în intervalul ianuarie-mai 2015 în Italia s-au înregistrat 46.714 sosiri pe mare, comparativ cu 47.463 în perioada similară a anului trecut. Cei mai mulți dintre migranții care debarcă în Italia sunt africani și pornesc de pe coastele Libiei, țară unde persistă haosul politic și militar și care a devenit o placă turnantă a migrației către Europa.