Steaua, în Divizia B? CUM era Steaua să retrogradeze din prima divizie

Steaua5

Steaua. Începuturile Stelei nu au fost presărate doar cu întâmplări plăcute, pe un covor roșu. Nu, au fost ani în care echipa din Ghencea gravita pe la coada clasamentului, zbătându-se acerb pentru a evita retrogradarea în divizia secundă.

Da, incredibil sau nu, Steaua a trecut prin asemenea momente, spre deosebire de Dinamo, care nu a tremurat așa mai niciodată. Și nu doar în primii ani de la înființarea echipei, când, ca un copil nou-născut care învață să meargă, astfel de situații oscilante pot avea loc.

Două au fost campionatele în care Steaua a „ratat„ la mustață clasarea pe un loc retrogradabil și transferul la matineu. Cu siguranță, alta ar fi fost istoria acestei echipe dacă ar fi retrogradat. Dar norocul a fost de partea roș-albaștrilor și în aceste situații.

Matineu

Cel mai tensionat campionat pentru Steaua a fost sezonul 1965/1966, când a terminatpe locul 12 din 14 echipe. Adică exact deasupra liniei care o ținea în prima divizie.

În plus, distanța dintre ea și nefericitele care au clacat a fost de doar două puncte. Steaua a terminat acel sezon cu 6 victorii, 10 egaluri și 10 înfrângeri, acumulând 22 de puncte. Următoarele echipe au fost Crișul Oradea și Siderurgistul Galați, ambele cu 20 de puncte.

Practic, un singur meci în plus (sau două) au despărțit-o pe Steaua de cel mai negru moment din istoria sa. Să mai spunem că rivala de viață, Dinamo, a terminat pe 3 în cel an, campionatul fiind câștigat de Petrolul Ploiești.

După război

Ediția 1947/1948 a reprezentat o altă piatră de moară pentru gruparea din Ghencea. După 30 de etape, Steaua s-a plasat pe locul 13 (din 16), locurile 15 și 16 plecând în divizia secundă. În acel an, steliștii au înregistrat 8 victorii, 6 egaluri și 16 înfrângeri, 44 de goluri date și 66 primite și 22 de puncte. La doar un singur punct de retrogradare, Unirea Tricolor (21 de puncte) și CSM Reșița (18 puncte) părăsind atunci primul eșalon.  Dinamo se plasa atunci pe opt, iar campioană ieșea UTA Arad.

CITESTE SI: CONCURS: câştigi tabletă doar cu un SINGUR CLICK!

Comentarii pe FanatikSport.ro

Comentariile nu sunt permise.